Vrijheid geef je door

Er worden op 4 en 5 mei verhalen doorgegeven die te maken hebben met de bevrijding. Veel verhalen in de bijbel zijn verhalen van bevrijding. Welk verhaal zou jij daar zelf aan toevoegen. Wat is jouw bevrijdingsverhaal en speelt God daarbij een rol? Dominee Janneke vertelt haar eigen kleine bevrijdingsverhaal.  

De Psalm waar ze over vertelt is Psalm 78

2 comments on “Vrijheid geef je door
 1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

  ZILVEREN KRUIS MET EEN BLAUWE Z
  Een tijdje geleden alweer, zat ook ik gevangen. De deur zat pot dicht! En dat was niet waar ik voor stond. Gastvrijheid stond in mijn vaandel. Ik had het idee dat alles mij werd ontnomen in die tijd. Maar wonder wel, mijn roep HELP God werd gehoord. Ik schafte een laptop aan. Zo kon ik vanuit mijn gesloten huis contact met de buitenwereld voeren. Zo kon ik op bezoek bij mijn vriendin in de Daniël den Hoed. Ik had A gezegd en het werd Z. Het werd zoeken op het internet. En nooit verwacht ging de deur stukje voor stukje verder open. Tot hij na veel handvatten te hebben gekregen geheel geopend werd. De laatste stap was op 5 mei ging met een reisje mee van Passage ik was weer onder de mensen. Daarna ging het steeds beter. Zo voelde ik mij geroepen werd bevestigd als ouderling tijdens de inzegening met de woorden uit Romeinen 15 vers 13. voelde ik een ongekende kracht door mij heen stromen. Ik ervaar dag in dag uit de kiemkracht van in vreugde samen delen.

  • Avatar Janneke Nijboer schreef:

   Wat bijzonder, Marijke, dat je dit verhaal wilt delen. Ik heb enorm respect voor je openheid. Je bent daarmee gastvrij naar anderen, die delen van jouw verhaal herkennen en zich daardoor gezien en gekend weten. Als dat zo is, als mensen zich gezien voelen, dan is dat vaak een bevrijdende ervaring.
   Je hebt een zware weg afgelegd dat een nieuw begin heeft gekregen met de zegen die je hebt ontvangen. Jouw weg naar bevrijding, stappen naar leven als nieuw. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

7 mei 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief