Wat betekent jouw huisdier voor jou?

Huisdieren zijn belangrijk voor veel mensen: ze bieden troost en plezier. In dit preekje vertelt dominee Fred Omvlee hoe in de Bijbel over dieren geschreven wordt. Wat betekent jouw huisdier voor jou?

Over huisdieren zoals wij die kennen, schrijft de Bijbel weinig. Wel zegt God in het beroemde verhaal van Noach dat hij ook een belofte doet aan de dieren: (Genesis 9:9) ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, 10 en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde.

En in de Psalmen staat: ‘HEER, u bent de redder van mens en dier’. (Psalm 36,7)

Toekomstvisie
Dieren en mensen zijn onderdeel van dezelfde Schepping van heel de natuur. We kunnen niet zonder elkaar. Huisdieren horen erbij. We worden er blij van.
Het toekomstvisioen in de Bijbel is ook heel bijzonder: ‘Ooit zal een wolf zich neerleggen naast een lam’, staat in Jesaja:
“een panter vlijt zich bij een bokje neer;
kalf en leeuw zullen samen weiden
en een kleine jongen zal ze hoeden.
Een koe en een beer grazen samen,
hun jongen liggen bijeen;
een leeuw en een rund eten beide stro.
Bij het hol van een adder speelt een zuigeling,
een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang.
Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil”

Noteer: Als MijnKerk.nl organiseren we een Dierendagviering op zondagmiddag 5 oktober 2014 in en rond de Dorpskerk in Schaarsbergen (Arnhem). Kom (met jouw huisdier!) voor ontmoeting, verdieping en viering.

Hartelijke groet,
dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Een reactie op “Wat betekent jouw huisdier voor jou?
  1. Avatar m. schreef:

natuurlijk zijn we dol op onze huisdieren maar helaas zijn er zoveel dieren die een slecht bestaan hebben, voor onze voeding (ganzenlever b.v.) of plezier (circus) , voor onze gezondheid of uiterlijk(proefdieren) daar denken we niet altijd aan…