Wat is jouw schat?

Welke schatten verzamel jij? Dominee Janneke laat haar schatten aan je zien en vertelt het verhaal over schatten in de hemel. Als je het verhaal wilt nalezen, dan kan dat bij Matteüs 6: 21.
Wil je vertellen over jouw schatten, laat dan een reactie achter. Mailen kan ook: Janneke@MijnKerk.nl

4 comments on “Wat is jouw schat?
 1. Avatar Marina schreef:

  Die zitten vooral in mijn hart, het zijn de herinneringen..

 2. Avatar Egbert Fokkema schreef:

  Herkenbaar Janneke! Mooie voorbeelden! Wij hebben ook zulke dozen en die komen juist in deze tijd ´in beeld´, net nu mijn vader onlangs is overleden. Daar lagen ook nog zulke mooie schatten. Voor ons blijven ze ´onbetaalbaar´, voor onze kinderen en kleinkinderen al veel minder. Die verzamelen weer andere schatten. Ik ben het met je eens dat je, zoals je schetst, vooral ook schatten ´in de hemel´ moet verzamelen, maar dat betekent niet dat jouw aardse schatten en herinneringen waardeloos zijn. Ook niet voor God. Daar kunnen immers ook tekens van geloof, hoop en liefde (voor God en mensen) bij zijn. Waardevolle documenten die veel zeggen over jouw en mijn leven. Ook over God. Dat miste ik nog een beetje in jouw preekje. Dank!

 3. Avatar Marijke schreef:

  Dag Janneke. Mijn schat ligt in mijn hart. Een doosje in de vorm van een rood hart. Het draagt in zich een hartenwens. Een zilveren kruis met een blauwe Z van zorg . Zevenenveertig jaar geleden kreeg ik het opgespeld. Nu ligt het in een doosje het doet mij denken aan hoe het allemaal begon .
  4 De Heer zei tegen mij: 5 ‘Jeremia (Marijke), ik geef je een bijzondere taak. Ik heb jou al uitgekozen voordat je geboren was. Zelfs al voordat ik je liet groeien in de buik van je moeder! Jij moet profeet ( moet zorgdrager worden) zijn voor alle volken ( mensen die het zelf niet kunnen.’
  6 Ik zei: ‘Nee, Heer, mijn God! Dat kan ik niet, daar ben ik te jong voor.’ 7 Maar de Heer zei: ‘Zeg niet dat je te jong bent, maar doe wat ik zeg. Ga naar iedereen toe naar wie ik je stuur. En zeg tegen hen alles wat ik je zeg. 8 Je hoeft voor niemand bang te zijn, want ik ben bij je. Ik zal je redden als je in gevaar bent.’

  Nu kan ik volmondig beamen, het is waar. Hij kwam mijn ongeloof te hulp. Het is vijftig jaar geleden dat ik geroepen werd naar het Westen. Zeventien jaren jong. Ga met God en Hij zal met je zijn.

 4. Avatar Marijke schreef:

  Was vergeten te vermelden dat bij het lezen van Jeremia 49 mijn verhaal vanuit mijn hartendoosje zo wonderwel ingevuld konden worden. Het Levende Woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

17 april 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief