We zijn op weg… Ga je mee?

We zijn deze week op weg gegaan met internetkerk Mijn Kerk. Spannend, durf ik best toe te geven. Ik was erg blij met alle aandacht voor onze lancering.

Veel geïnteresseerde vragen van journalisten van radio, TV, kranten. En nee, deze internetkerk wil de gewone kerken en kerkdiensten niet vervangen. Maar aanvullen. En nee, dit zal de leegloop van de kerken niet stoppen. Maar ook niet versnellen. We gaan ook niemand bekeren, geen zieltjes winnen. Wel willen we zielen voeden. Veel positieve reacties van bezoekers, veel kaarsjes zijn aangestoken. Ik geloof dan ook dat het simpelweg goed is dat je online om een gebed kan vragen, een kaarsje aan kan steken (liefst ook als je er een echt kaarsje naast zet :-). Want: God is overal, altijd. Ook als je in de file staat, in de trein zit, of een slapeloze nacht hebt en ergens je gebed of wens kwijt wil. En ik geloof dat een leven met God gelukkiger is. Nee, je problemen lossen er niet mee op. Wel ga je er misschien anders tegenaan kijken. Ik leef anders dan mijn ouders en grootouders, ik geloof ook anders dan zij. Toch wandel ik in hun voetsporen, geloof ik. Zo gaan we ook op weg om van Mijn Kerk een inspirerende plek te maken. Wil je met ons meedenken? Wil je met ons meegaan?

Ik spreek de zegen voor de weg voor jou, mij en ons allen uit:
Voor de weg wens ik jou en mij dat de weg ons tegemoet komt,
dat de wind steeds in onze rug is,
dat de zon ons gezicht verwarmt
en dat zachte buien onze velden beregenen,
en dat God tot ons weerzien, ons bewaart in de palm van zijn hand!

5 comments on “We zijn op weg… Ga je mee?
  1. Avatar anne schreef:

Maar ik hoef de wind niet steeds in mijn rug
    ik vraag kracht om met tegenwind vooruit te kunnen
    daardoor sterker te worden
    dat ik kan meebuigen met het riet
    en mijn verdriet kan dragen
    vandaag
    en mijn levensdagen.

2. Avatar Reinder Koornstra schreef:

Precies, aanvullend!
    Vanochtend gaan we naar de viering van het Heilig Avondmaal in de Adventskerk. Vanmiddag ga ik weer, want dan ben ik ouderling van dienst bij een HA viering voor die gemeenteleden die de ‘gewone’ diensten altijd via de ‘kerktelefoon’ volgen. Maar op zo’n zondag zetten heel wat mensen zich in om hen in onze Adventskerk in Alphen aan den Rijn dit Avondmaal te laten vieren.
    Dat kan niet via het internet, zoals je ook niet via het internet kinderen kunt laten dopen, belijdenis afleggen of een rouwdienst houden. Maar je kunt er wel aandacht aan besteden, erover discussiëren, betrokkenen feliciteren, voor hen bidden, of er een kaarsje voor branden. En dat zijn weer zaken die in onze traditionele protestantse kerken (nog) minder uit de verf komen. Bij de lerende kerk hoort die internetkerk!

• Avatar Bartholomeus schreef:

Avondmaal vieren of dopen via internet lijkt me vrij moeilijk , simpel toch. maar waar twee of drie in mijn naam vergaderd zijn daar ben ik in hun midden. dus een dienst mee vieren via internet en dan thuis dopen of avondmaal vieren ,is dus wel mogelijk, waar staat dat je predikant moet zijn om avondmaal te vieren of te mogen dopen, denk aan Johannes de doper. vlak voor dat mijn moeder stierf, heb ik het Onze vader gebeden met haar, en de zegen over haar uitgesproken ,volgens mij is dit ook kerk zijn.