Leuk dat je ons tijdens of na Graceland hebt gevonden. Welkom bij Reisgenoten, waar je “Geloof, hoop en liefde to go” kunt vinden.

Reisgenoten heb je in alle soorten en maten: mensen met twijfel aan geloofsuitspraken, mensen die zich niet thuisvoelen in het kerkgebouw of bij een vereniging, mensen die geloof meer zien als een oefening of gewoon omdat het leven zo gelopen is.

Reisgenoten wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland. Het is is bedoeld voor mensen wel christen willen zijn (of dat niet precies weten), maar zich niet zo thuis voelen in een kerk. Samen willen wij zoeken naar uitdagende en frisse vormen van wat het betekent om Jezus te volgen. Zou jij mee willen doen?

Geef je mening over één van deze onderwerpen:

reisgenoten-geloof-symbool

Geloof to go

Vind je geloof soms ook best lastig? Is er ook een plaats voor twijfel of andere meningen?  Als Reisgenoten denken we dat het stellen van vragen goed is. Geloof zien we dan ook niet als vaststaande waarheden, maar een leefstijl waarin je mag oefenen.

reisgenoten-hoop-symbool

Hoop to go

Hoop jij ook op een betere toekomst? Dat diepe verlangen naar recht, heelheid of duurzaamheid? Als Reisgenoten willen we een stekje planten: het begin van iets nieuws. Het is kwetsbaar en komt nauwelijks boven de grond uit. We willen samen meewerken aan Gods nieuwe wereld.

Liefde to go

Liefde, community of gemeenschap zijn belangrijke woorden in het christelijke geloof. Je mag van elkaar houden en om elkaar geven. Maar wat is dat soms ingewikkeld in een wereld die zo snel verandert. Misschien voel jij je helemaal niet thuis is een kerk maar verlang je wel naar vriendschap of een plek om te zijn en te delen. We zijn benieuwd hoe jij dit beleeft!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.