MENUMENU

5 x Zo ga je fris en fruitig weer naar huis vanavond

Je wilt het liefst het maximale uit je werkdag halen. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal versleten bent aan het eind van de dag? Wij geven je vijf tips. Zo ga je vanavond weer fris en fruitig naar huis.

1. Mail en telefoon op vaste tijden
Probeer -als dit voor je werk mogelijk is- je mail en social media op vaste tijden te checken. Zet e-mailnotificaties uit en leg je telefoon een stukje verderop. Dan hoor je het nog wel als iemand belt, maar je bent niet afgeleid als er berichtjes binnenkomen.

2. Op tijd eten en drinken
Een gezonde werkdag begint ´s ochtends al met een goed ontbijt. Ook tijdens je werkdag is goed eten en drinken belangrijk. En dan niet even snel tussendoor achter je bureau, neem er de tijd voor. Drink voldoende water tussendoor.

3. Blijf in beweging
Hoe dan? Houd een sta-vergadering, maak een lunchwandeling of stel een alarm in zodat je af en toe wat kunt rekken en strekken.

4. Een goede houding
Check af en toe je houding. Ben je verkrampt omdat je gestrest bent? Oefen dan regelmatig een andere houding. Je kunt ook met je collega´s afspreken om elkaar hierop te wijzen.


5. Ga bidden of mediteren
Op het werk? Ja, waarom niet! Zoek in je pauze een rustig plekje op om te mediteren of te bidden. Als je dit structureel doet, levert het je meer rust en creativiteit op.

Hoe blijf jij gezond op het werk? Laat het ons weten!

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Mijn relatie
28 juni 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars