Wat is jouw nummer 1 jankplaat?

Een CD van Gordon! Die stond hoog genoteerd op het verlanglijstje van mijn zoon voor afgelopen pakjesavond. Ik was er wat verbaasd over, eerlijk gezegd en vroeg nog een keer of dat echt was wat hij wilde. Ja, die moest er komen. Geen voorkeur welke, gewoon een CD van Gordon.

Niet mijn keuze

De muziek van Gordon is niet bepaald mijn lievelingsmuziek, maar ja, ik wil de keuze van mijn puberzoon ook niet in de weg staan. Als hij het mooi vindt, mag hij van mij die CD. En omdat het toch niet uitmaakte welke, kon Sinterklaas een mooi voordelig verzamelalbum aanschaffen.

Hoogtepunt

Op pakjesavond kon zoonlief bijna niet wachten. Er kwamen eerst nog wat andere cadeautjes voor hem uit de zak van Sinterklaas en die waren ook goed, maar het hoogtepunt was toch die CD. En toen die één keer was uitgepakt, was hij slap van het lachen. “Het was een grap mam! Een grap met de jongens (z’n vrienden die samen met hem online Minecraft spelen), maar nu kan ik mooi die muziek gebruiken in de video’s!”

En toen gebeurde het

Natuurlijk moest de CD direct worden afgespeeld (ja, we hebben nog zoiets als een cd-speler) en volgens mij hoorde mijn zoon voor het eerst de klanken van de Amsterdamse volkszanger, die nu vooral bekend is door zijn zoektocht naar een echtgenoot.
Terwijl we met z’n allen aan het nagenieten waren van de pakjesavond, was ie daar ineens. Ik riep nog: “O, nee, niet deze!” maar het was al te laat:

Kon ik nog maar bij je zijn
Kon ik nog maar even met je delen
Wat zo gewoon lijkt voor zovelen
Zolang het er maar is

Was je nog maar even hier
Kon ik nog maar even van je leren
Wat ik niet eens meer wil proberen
Omdat ik je zo mis

Daar kwamen de tranen! De kinderen keken me verbaasd aan. Gelukkig begreep mijn man wat er gebeurde en legde aan ze uit dat mama erg verdrietig werd, omdat ik bij deze tekst erg aan oma moest denken en haar dan zo miste. En ineens had ik drie paar armen om mijn nek en vloeiden er overal tranen.

Herinneringen

Toen het nummer was afgelopen, kwamen we langzaam weer bij, keken elkaar aan en droogden de tranen. Eigenlijk hadden we allemaal mijn moeder deze avond heel erg gemist en kwam dat er spontaan uit, dankzij Gordon. En om eerlijk te zijn, vond ik dat helemaal niet erg. Want wat was het even goed om het te benoemen. We hebben nog een hele tijd, gelukkig weer lachend, herinneringen opgehaald.

Wat een jankplaat!

Nee, de muziek van Gordon behoort niet tot mijn favorieten, maar ik was hem wel even heel dankbaar voor deze jankplaat. Heb jij ook zo’n nummer, waarbij je, of je dat nou wilt of niet, spontaan in huilen uitbarst?

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Mijn relaties
8 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief