Kleine acties die je kunt doen voor een ander

Applaudisseren voor het verplegend personeel en kerkklokken die luiden als teken van hoop… in deze onzekere tijd waarin het coronavirus rondwaart, zijn er gelukkig ook genoeg mooie kleine acties die je kunt doen voor een ander. 

Om je te inspireren, hierbij een paar ideetjes:

 • Speel je een instrument en heb je een balkon? Waarom zou je niet in navolging van de Italianen een mini-concertje geven?
 • Of wat dacht je van onze eigen Geesje? Samen met haar team van #pepchalk schrijft ze opbeurende woorden op de stoep van een verpleeghuis.
 • Heb je kaartjes gekocht voor een voorstelling van muzikanten of een theatergezelschap? In plaats van het geld terug te vragen, kun je het ook beschouwen als schenking voor deze vakmensen die toch al weinig ‘vet op de botten’ hebben.
 • Jij kent je buurtbewoners waarschijnlijk het best. Zijn er mensen bij die wat hulp kunnen gebruiken? Als iedereen voor een of twee mensen die het nodig hebben wat extra zorgdraagt, hoeft niemand zonder hulp te zitten in deze crisis.
 • Bezorg ouderen geen corona maar een kaartje via Coromapost (van Omapost).
 • Post elke dag een bemoedigende quote op je Instagram account en verspreid zo wat hoop!
 • Kan je hulp bieden? Check dan de website van Niet alleen.
 • Steun kleine ondernemers die het extra moeilijk hebben. Check bijvoorbeeld eens bij horecabedrijfjes in je buurt. Soms verzinnen ze zelf inventieve manieren om met deze situatie om te gaan, zoals het aanbieden van afhaalmaaltijden of het openen van een webshop.  Denk aan ze, want ze hebben het nu meer nodig dan ooit!

Maar de meest eenvoudige lieve actie die je kunt doen voor alle oudere en kwetsbare mensen is deze: neem de adviezen van het RIVM serieus en volg ze op. Dus neem afstand en blijf zoveel mogelijk thuis. Zo help je mee om verspreiding te voorkomen!

Heb jij nog een ander leuk creatief idee? We horen het graag!

One comment on “Kleine acties die je kunt doen voor een ander
 1. Avatar Annemiek Kuipers schreef:

  Bij een kraampje aan de weg heb ik 4 bossen tulpen gekocht. Kwekerij blij. Ik ben een rondje gaan fietsen en heb ze langs gebracht bij lieve mensen uit de buurt. Bosje op de tuintafel, een klein praatje op afstand, kleine moeite en ik werd er vrolijk van!

Deel dit verhaal:
Annemarie van den Berg - Nap

Geschreven door:

Thema: Mijn relaties
19 maart 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief