Nieuwe mensen ontmoeten na verhuizing

Een verhuizing kan soms interessante, vergeten spullen en bijzondere ontmoetingen opleveren. En wat als die twee samen komen?

Gedicht uit de oude doos
Ongeveer een maand geleden zijn wij verhuisd. Voordat we konden verhuizen moesten we uiteraard van alles inpakken. En soms vind je dan weer dingen waarvan je niet meer wist dat je ze had. Ik vond een tekening met een mooie tekst die we ooit meegenomen hadden vanaf een eiland, genaamd Holy Island:

“This home is Yours my God, let there be light
May it be comfortable filled with love
This home is Yours my God, let there be joy
May it be blessed and filled with laughter
This home is Yours my God, let there be hope
May it be safe, filled with peace.”

Ik merkte dat dit mijn gebed was voor onze nieuwe plek, ons huis, om te delen. Grootse woorden die je echt niet in je eentje tot uitvoer kan brengen. Nee, daar heb je andere mensen bij nodig.

Veel nieuwe ontmoetingen volgden
Die andere mensenwonen misschien wel in het dorp waar wij nu wonen. Een klein dorp met circa 60 woningen. Dit is heel wat anders dan de nieuwbouwwijk waar we vandaan komen. En dat verschil merken we gelijk. We hadden nog maar net de sleutel ontvangen of de overbuurman kwam zich al voorstellen. Ook de buurvrouw hadden we de eerste week al op de stoep staan. Mensen die langs fietsten bleven even staan om zich voor te stellen; veelal mede-dorpsbewoners. Een uitnodiging voor een concert in het dorp volgde, evenals het verzoek om lid te worden van dorpsbelang. Kortom; van alles kwam voorbij. We voerden zowel korte als lange gesprekken met verschillende mensen uit het dorp.

Zorg jij voor je buren?
Ik moest hierbij denken aan een Bijbeltekst uit Marcus 12 vers 31: “Heb uw naaste lief als uzelf.”
En dan vooral aan de Engelse vertaling van dit vers “Love your neighbor as yourself.”
Ik vind het prachtig hoe het Nederlandse woord naaste vertaald wordt met buren. Misschien is het vers ook wel zo bedoeld. Heb je naaste, je buren, lief als jezelf.

We waren dus nog niet eens verhuisd of mijn gebed was al verhoord. Dat belooft nog wat voor de komende weken, maanden en jaren!

Ken jij je buren? Sta je voor ze klaar? Of kies je liever zelf je naaste uit?

 

One comment on “Nieuwe mensen ontmoeten na verhuizing
  1. Avatar Chris Blij schreef:

    Heb je naaste lief als uw zelf en dat zijn niet alleen mijn buren, maar iedereen die ik in mijn dagelijks leven tegen kom.

Deel dit verhaal:
Janneke Plantinga

Geschreven door:

Thema: Mijn relaties
14 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief