Pride! Wat zie jij?

Deze blog gaat niet over alle voors en tegens van de Pride die elk jaar rond het eerste weekend van augustus voorbij komen. Dit gaat niet over stigma, exhibitionisme, niet over emancipatie en niet over hysterie.

Deze blog gaat over wat ik zie, hoor, voel, over wat ik geloof tijdens en rond Pride. Ik hoor mijn broertje die mij vraagt of we dit jaar weer naar Amsterdam gaan. Ik denk aan de lokale organist die me net bij het lokale tankstation een fijne roze zaterdag wenst. Ik kijk vooruit naar mijn moeder die morgen alle foto’s weer wil zien. Ik lees een app van een vriendin die me een happy pride toewenst. Ik luister naar mijn (niet kerkgaande) partner die me voorstelt om morgen naar de Pride Kerkdienst te gaan in de Keizersgrachtkerk. Ik denk aan de geloofsgemeenschap waar ik volwaardig en zonder voorbehoud lid ben en waar de regenboogvlag bij gelegenheid gehesen wordt.

Al die alledaagse dingen komen begin augustus veelkleurig als de regenboog op mij af. Ze laten me zien dat God een verbond sloot met ons, met alles wat leeft!

Pride; een dag vol trots, een dag van dankbaarheid voor de schepping, de Schepper, die leeft. Leve de schepping, leve de Pride!

Dit is een bijdrage van Wilco van Snippenberg.

2 reacties op “Pride! Wat zie jij?
  1. Avatar Linda schreef:

Wat ben ik trots op mijn zoon en zijn partner!
    Allebei zeer waardevolle, door God geliefde mensen vol liefde en aandacht voor ieder om hen heen.
    Ik wens jullie een kleurrijke Pride en een liefdevol leven toe.

2. Avatar Janny schreef:

Wilco, want kun jij het goed toch altijd goed verwoorden. Zo zou het toch moeten kunnen en moeten zijn.
    Hou van je om wie jij bent!