MENUMENU

Thuis het vakantiegevoel ervaren? 7 tips

Ook als je thuis blijft in je vakantie kun je optimaal genieten van je vakantie. Met deze zeven tips ervaar jij elke dag het vakantiegevoel.

1. Blok je agenda

Bedenk wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Onthou: je moet echt helemaal niks. Doe wat je leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld wel afspreken met familie of vrienden, maar alleen als je hier echt zin in hebt. Dus niet omdat het aanvoelt als een verplichting.

2. Doe anders boodschappen

Nu heb je alle tijd om je te laten verrassen op de lokale markt of in die ene supermarkt waar je verder nooit komt. Of misschien in die ene nieuwe natuurwinkel of toko. Sla allemaal lekkere dingen in en ga picknicken!

3. Leuke dingen doen

Als je goed kijkt kom je ook in je eigen woonplaats verrassende winkeltjes, musea, strandjes of restaurantjes tegen. Is er echt helemaal niets te beleven? Of heb je echt alles al gezien? Dan is er altijd wel een leuke stad of een mooi natuurgebied in de buurt. Lees ook: Dit zijn leuke dingen om te doen deze zomer  en Zwoele uitstapjes met je partner 

4. Zet internet uit en beperk tv

Je hebt geen vakantie om de hele dag op Facebook en Instagram te zitten. Dus schakel je mobiele data op je mobiel eens uit. Of gebruik alleen een bepaald deel van de dag internet en televisie. Zo heb je meer tijd voor echte vakantiedingen, zoals een boek lezen of een uitstapje.

5. Een goede voorbereiding 

Je kunt pas echt ontspannen als je huishouden op orde is. Dus zorg van tevoren dat je huis schoon is, dan hoef je je hier niet meer druk om te maken. Want tijd in de vakantie kun je -zeker met dit weer- wel beter besteden! Dat geldt ook voor allerlei regelzaken, sociale contacten en je werk.

6. Gebruik je tuin of balkon

Een vakantiesfeer kun je makkelijk zelf creëren. Zet een badje neer in de tuin (met de temperaturen deze zomer kun je hier uren in vertoeven). Of overnacht eens in de tent in de tuin.

7. En als het regent?

Dat gebeurt de laatste tijd niet vaak, maar stel dat: ga lezen, knutselen of bezoek een museum met de Museumkaart.

 

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Mijn relatie
8 augustus 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars