Vakantiestress vóór je vertrekt

We slepen de vijfde boodschappentas naar binnen. Voorbereidingen voor de vakantie. In huis waren alle voorraadkasten leeg en er moet toch wat zijn als we terugkomen? De Aldi is een stuk goedkoper dan de Spar op het eiland en een voorraadje met zes kinderen is altijd handig. De eerste avond op de camping willen we niet zonder eten naar bed en ik word best chagrijnig van een eerste ochtend zonder koffie.

Voor pampus
Waar komt toch altijd die moeheid vandaan de laatste week dat de kinderen school hebben? Ja er waren wel twee picknicks, een afscheid van de juf en een eind-ritueel, waar je als ouder natuurlijk allemaal bij moet zijn. Mijn lichaam schreeuwt die eerste vakantieweek om niks meer hoeven en op de bank voor pampus liggen. Het vooruitzicht van in de zon zitten voor je tent met een boek lijkt een fata morgana. Echter voor het zover is?

Voorbereidingen voor vertrek
We hebben nu twee dagen de tijd om alle voorbereidingen te treffen, want als ze straks weer allemaal bij ons thuis komen is er geen rust meer. Op de één of andere manier komt er ook ineens een schoonmaakwoede in me los (en dat is niet zo vaak). Wat zou het heerlijk zijn als alle troep hoekjes en de vette vingerafdrukken op de ramen ook eens worden geboend? En hoe we het uitkienen weet ik niet, maar deze laatste week moeten onze beide auto’s naar de garage! Zucht. En dan heb ik het nog niet eens over het daadwerkelijk inpakken gehad.

Lekke matjes
Met frisse tegenzin wurm ik me in de schuur om de kampeerspullen uit te zoeken. Oh ja, dat is waar ook, die matjes waren lek gegaan. Waar halen we zo snel een zo goedkoop mogelijke matje vandaan? En oh nee hè, de slaapzakken van de jongens zijn nog bij mijn ex. En hoe komen we ook weer met acht man op Terschelling aan? Een hele logistiek met auto’s parkeren, treinen en boten.

Siësta-stand
Vakantiestress, de ironie. Ieder jaar weer. Ik denk altijd: dan kom ik dáár wel tot rust. Nog even doorzetten. Maar dan duurde het dáár best een tijd voor het gezakt was. Dus dit jaar oefen ik met een andere mindset: elk moment is er één van de vakantie. Ik mag van mezelf wat meer in een siësta-stand. Ik heb zelfs een schemaatje gemaakt voor mezelf. Mijn zwager gaf me het advies: begin met vrije tijd inplannen en daaromheen wat je écht moet.
De rest komt wel, of later. Briljant.

Deel dit verhaal:
Rebecca Schoon

Geschreven door:

Thema: Mijn relaties
25 juli 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief