Volmaakt tevreden

Dit weekend was het eindelijk zover: blote benen, blote voeten, lekker buiten in de zon. Na een lange winter, met een koude nasleep is de lente nu echt begonnen. Ik hoop dat iedereen dit weekend heeft kunnen genieten van de zon en een beetje buiten zijn. Ik wel in ieder geval.

Ik heb gehoord dat het daar mooi is

Zaterdag zouden we een eindje gaan wandelen met de familie van mijn man. We reden naar een voor mij nog onbekend natuurgebied. Ik zat in de auto, met de raampjes open, zon op mijn gezicht een beetje wind door mijn haar en een zomers deuntje op de radio. Het was mooi buiten onderweg. Ik mijmerde zo een beetje voor me uit: waar gaan we heen? En antwoordde mezelf: ik heb geen idee, maar ik heb gehoord dat het daar mooi is. Ik voelde me volmaakt tevreden. Het natuurgebied was gelukkig ook echt mooi en de wandeling was heerlijk:  in de zon, langs een waterplas.

Hemelse eindbestemming

En later, toen ik eraan terugdacht, aan die heerlijke ogenblikken in de auto, waarin ik me liet rijden naar een mij onbekende bestemming, filosofeerde ik een beetje verder. Want is het leven soms niet net zo’n autorit. Soms zijn er gewoon hele mooie tijden, je bent onderweg, het weer is goed, het uitzicht is mooi en je hebt gehoord dat de eindbestemming prachtig is. Momenten die je doorbrengt met je geliefden, waarop het je mee zit, je hebt succes en plezier in je werk, je bent gelukkig met je hobby’s, je gaat mee in een positieve flow. We zijn als gelovigen onderweg naar een eindbestemming, waarvan ik heb gehoord dat het heel mooi is, een hemels paradijs.

We vierden die wandeldag de geboortedag van mijn schoonvader, niet meer zijn verjaardag, want ouder wordt hij niet meer. Hij heeft die prachtige eindbestemming al bereikt. Hij leefde vorig jaar, aan het einde van zijn leven, met veel genieten:  van samenzijn, buiten in de tuin, met familie en vrienden. Hij liet zich rijden in de zon. En hij wist dat zijn eindbestemming naderde, maar hij had ook horen zeggen dat het daar mooi is en zag er zodoende niet tegenop om te gaan.

Neem de warmte mee

En op zo’n mooie echte lentedag, die bijna zomers aanvoelde, als het buiten warm en mooi is, dan voelt de hemel een stukje dichterbij en zo ook mijn schoonvader. Het gaf me een diep en warm gevoel van vrede. En die warmte neem ik dan weer mee, voor de dagen dat het regent.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Mijn relaties
10 april 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief