Zo kunnen rituelen je gezin helpen

In dit filmpje vertelt Rebecca hoe rituelen haar gezin helpen om samen bewust te zijn veranderingen of samen dankbaar te zijn voor speciale momenten. Want het leven raast zo snel voorbij.

 


Een paar rituelen die ze in het filmpje benoemt:

  • Lezen van een verhaal
    We begonnen met het lezen van een verhaal van Toon Tellegen, waar we beiden dol op zijn, over de olifant die zijn verjaardag in een boom wil vieren. Hij valt altijd uit bomen. De dieren komen en wiebelen op takjes en bladeren en waaien steeds bijna weg. Maar het wordt toch nog gezellig. En natuurlijk vallen ze uiteindelijk allemaal uit de boom bovenop elkaar en krabbelen weer op. Voor ons gaat dit verhaal ook over ons. Dat de kinderen hier zelf niet voor gekozen hebben, dat er hele gezellige momenten zijn, maar dat we soms ook vallen en weer opstaan. Ze keken ons nog een beetje opgelaten aan toen het verhaal uit was. Alsof ze geen idee hadden wat we van ze verwachtten. Oh jee, we hoeven toch niet hierover te gaan praten?
  • Taartgevecht
    Reinier had bedacht, dat de kinderen ons daarna mochten bekogelen met taart. Hiermee wilden wij zeggen, wij hebben dit allemaal bedacht, dit samen leven, leef je maar even lekker op ons uit! Natuurlijk vonden ze dit allemaal hilarisch, we zagen vuur in sommige ogen.
  • Kaarsjes
    Voordat ze eindelijk aan de taart mochten beginnen, de taart die nog heel was, kwam het onderdeel wat ik had bedacht. We hadden zes kaarsen en ze mochten er één kiezen en staken het om de beurt aan. We zouden hun naam en dat ze allemaal uniek zijn, dat we vinden dat ze het allemaal zo goed doen.  Zo was er even plek voor een stukje spiritualiteit, zonder te willen bekeren of wat ook, even een moment stil zijn en stil staan bij de liefde.

Ik denk dat er in elk gezin momenten zijn van verandering die gemarkeerd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, een nieuwe geboorte, als een kind uit huis gaat of als iemand in de familie overlijdt.  Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen en of het jullie op een idee heeft gebracht.

Rebecca Schoon woont fulltime met haar vriend en parttime met hun in totaal zes kinderen in Breukelen. Eerder maakte ze dit filmpje over als de één meer met het geloof heeft dan de ander. Op MijnKerk blijft ze haar ervaringen delen via video en blogs. Blijf op de hoogte en abonneer je op ons Youtube-kanaal en/of de nieuwsbrief.

Deel dit verhaal:
Rebecca Schoon

Geschreven door:

Thema: Mijn relaties
13 december 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief