Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!

In Zuid-Afrika zijn migranten door de lockdown vanwege corona in een onmogelijke situatie beland. Ze kunnen niet meer in restaurants, winkels, kinderverzorging of als huishoudelijke hulp werken. Daardoor zitten ze zonder geld. Vooral Zuid-Afrikanen krijgen voedselhulp, maar migranten niet. Omdat de grenzen dicht zijn, kunnen ze niet terug naar huis. “Zonder hulp zullen er doden vallen”, zegt Jenny van een partnerorganisatie van Kerk in Actie. Ze maakt zich ernstig zorgen om hun situatie en wil juist deze groep hulp bieden. Kerk in Actie stelt Jenny wat vragen.

Jenny

Wat heeft je de laatste tijd geraakt?

Moederdag raakte me vorige week heel diep. Ik werd overspoeld door verdriet voor moeders, die nu hun kinderen niet kunnen voeden en die hun lichaam moeten verkopen, aan de drugs raken en hun waardigheid zullen verliezen. Ze doen alles om hun kinderen nog te kunnen redden. Al die vrouwen die nu de vernieling in gaan, blijven beschadigd en zonder werk achter als de lockdown voorbij is.

Wat heeft je deze week hoop gegeven?

Er zijn nog steeds moedige, onbaatzuchtige, vastberaden, vindingrijke mensen bereid om al het mogelijke te doen om hulp te bieden aan migranten en aan deze vrouwen, die vastzitten in deze onvoorstelbare situatie. God is nog steeds aan het werk. Hij blijft bewegen. Hij kan zelfs onze organisatie samen onze buitenlandse partners in staat stellen om hulp te bieden aan 1500 immigranten in Johannesburg. Moge Zijn wil geschiede.

Welk bijbelverhaal heeft je deze week hoop gegeven?

Gisteravond las ik mijn kinderen dit verhaal van David en Goliat voor: “Goliat liep op David af. Hop, hop, hop. Jij? Goliat keek naar beneden naar de kleine jongen. “Ik ben dan wel klein” riep David naar hem, “maar God is groot!” Goliat lachte een met een hele nare lach: “Haaa-Ha-Ha-Haaaa!” Met maar één klap van zijn reusachtige zwaard, zou Goliat de jongen neer kunnen slaan. Maar David ging door: “Het gaat er niet om hoe sterk je bent of hoeveel zwaarden en speren je hebt. Die kunnen je niet redden, want dat kan God alleen. Dit is Gods strijd. En God wint de strijd ALTIJD!”

Help een stille coronaramp voorkomen, doneer hier!