Ontdek-activiteit: Lees een ervaringsverhaal van een kind in armoede

Hieronder  staan twee ervaringsverhalen van Nederlandse kinderen die opgroeien in armoede. Deze verhalen kun je gebruiken om mensen bewust te laten worden van armoede in Nederland, en wat dat betekent voor een kind.

Deze activiteit is voor kinderen vanaf 8 jaar, en hun (groot)ouders.

Ervaringsverhaal Daniël (armoede in Nederland)
Ervaringsverhaal Salomi (armoede in Nederland)

Voorbeeld gespreksvragen:

• Wat is er met Freek/Salomi aan de hand?
  • Hoe zou het zijn om Freek te zijn, wat betekent dat voor je leven? Herken jij iets uit het leven van Freek/Salomi, wat wel/niet?
  • Ken jij een kind in je klas die leeft als Salomi/Freek?
  • Zou het kunnen zijn dat er een kind in je klas zit waarvan je niet weet dat hij/zij thuis weinig geld hebben, en die zich schamen net als Freek/Salomi?
  • Wat kun je doen, jij zelf, of in de klas?

Deze ontdekactiviteit werd je aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zoek hier een Kliederkerk bij jou in de buurt