Pasen: kan dat, opstaan uit de dood? Inspiratiefilmpje van dominee Otto

Het is Pasen! We vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. Kan dat?

Tekst gaat hieronder verder

Is het mogelijk om uit een leven vol verleidingen van jaloezie, luiheid, hebzucht, lust, gulzigheid, ijdelheid en wraak op te staan naar een leven vol naastenliefde, ijver, gulheid, zuiverheid, matigheid, nederigheid en zachtmoedigheid? Dat lijkt bijna onmogelijk ja. Het is onmogelijk ja. Voor ons. Hoezeer we ook proberen om iets goeds van ons leven te maken; we staan toch weer telkens bloot aan verleidingen die onszelf in de weg zitten, maar ook tussen ons en anderen en tussen ons en God in staan.

Het is oké

En de boodschap van Pasen is: en toch is het mogelijk. Voor God. Het is niet erg meer. Het is oké. Jij bent oké voor God.

Sterker

De goede Jezus heeft ons leven zo doorleefd en is eraan dood gegaan, dat God dacht: maar hier laat ik het niet bij. Al die deugden zijn veel sterker dan alle verleidingen. En de enige manier om onszelf en anderen te kunnen vergeven is als God laat zien dat het goede inderdaad sterker is dan het kwade. De deugd sterker is dan de verleiding. De liefde sterker is dan de dood.

Er ligt veel achter ons, maar meer voor ons

Er ligt veel achter ons. En de afgelopen weken hebben we stilgestaan bij de voornaamste verleidingen die we voelen. Maar er ligt veel meer voor ons. Aan liefde. Omdat God ons liefheeft. En dan kunnen wij ook weer opstaan.

Ik wens je een heel gezegende Pasen toe!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Familie de Bruin

  Heel veel geluk in de toekomst!
 •  

  Vervolgden

  Vader, wees met iedereen die vervolgt wordt om wat hij/zij gelooft. Wees met iedereen die, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en partners, soms met gevaar voor eigen leven, voor deze vervolgden blijft 'zorgen', en, in het geval van Christenen, probeert Uw woord te blijven verspreiden, bv door bijbels te verspreiden. Maak aUb een eind aan vervolging van andersdenkenden en andersgelovigen
 •  

  onze buurtjes

  Wat is het fijn dat we nog mogen genieten van jullie allen knarse knarre en dan een beetje zorg dit is onze naaste liefde die wij geleerd hebben uit de Bijbel
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars