7x fijne slaapliedjes om te zingen met je kind

7x fijne slaapliedjes om te zingen met je kind

11 juni 2021 2

‘Ik ga slapen ik ben moe…’ Slaapliedjes helpen je baby of kind om beter in slaap te komen. Ben je christelijk opgevoed, dan is er een grote kans dat je vroeger zelf in slaap bent gezongen met dit liedje. Waren je ouders niet christelijk of was hun repertoire beperkt tot één nummer? Dan geven wij je hier wat inspiratie! Soms wil je namelijk wel eens wat anders zingen tijdens als je kind gaat slapen. Daarom zetten we een aantal slaapliedjes voor baby’s en kinderen voor je op een rij.

1. Slaap kindje, slaap – Babybijbel

Dit is het bekende kinderliedje Slaap kindje, slaap, maar dan met een christelijke tekst. Op deze rustgevende muziek kun je je baby heerlijk in slaap wiegen (hopelijk…).

2. Slaapliedje – Lydia van Maurik

In dit filmpje zingt MijnKerk-redactielid Geesje een liedje van Lydia van Maurik met haar zoon. Het gaat alleen om het geluid, want er is enkel een dekbedovertrek in beeld.

3. Bo en Mesjeu – Schaapje

Het liedje van Schaapje van duo Bo en Mesjeu is ook echt een zoet liedje. Als je niet oppast val je zelf ook in slaap. Ons redactielid Geesje zingt het voor in dit filmpje.

4. Sleep my child and peace attend thee & Moge de eeuwige je zegenen

Wist je dat je uit een slaapliedje zelfs na een rotdag veel troost en zegen kunt halen? Rebecca in schreef eerder in een blog: “En terwijl we zingen, zie ik ze rustig worden. Bij mij gebeurt hetzelfde. Toch weer onverwachts.” Hoe dat precies gaat, zie je in onderstaande ontroerende video. In de video hoor je twee liedjes: ‘Sleep my child and peace attend thee’ en ‘Moge de eeuwige je zegenen’. 

5. Ik ga slapen ik ben moe

Deze gouwe ouwe (in een modern jasje) mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. En vergeet niet om los te gaan bij ‘over papa, mama, boertje, zusje, opa, oma, poes, oma, opa, vul-zelf-maar-in de wacht’.

6. Hoger dan de blauwe luchten

Het klinkt bijna sprookjesachtig: een God die woont boven de sterretjes van goud. Een geruststellende gedachte om bij in slaap te vallen.

7. Schaapje, schaapje – Babybijbel

Ook dit liedje is de christelijke variant van het bekende kinderliedje. In de Babybijbel lees je de bijbehorende verhalen, met aan het eind van ieder hoofdstuk een liedje om samen met je kind te zingen.

Welk slaapliedje zing jij met je kind? Of aan welk slaapliedje heb jij mooie herinneringen? 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Redactie MijnKerk
Redactie MijnKerk
2 reacties op “7x fijne slaapliedjes om te zingen met je kind
 1. Anita

  Voor mijn beide kinderen zong ik “ik zag een kuikentje” van Elly & Rikkert. Voor de jongste zing ik die af en toe nog steeds, inmiddels gecombineerd met “dichterbijer” ook van Elly & Rikkert. Al is dit meer laten horen via YouTube. Ik zie hem dan rustig worden.

  11 juni 2021
 2. Maartje

  Lieve God, deze dag is weer voorbij
  Dank U wel, dat U steeds weer zorgt voor mij
  Dank U Heer voor wat heel goed is gegaan
  En vergeef dat wat ik het fout gedaan
  Laat Uw engelen mij bewaren deze nacht
  En geef rust en voor morgen nieuwe kracht
  Ik sluit mijn ogen nu
  Houd over mij de wacht.

  17 juni 2021

Reacties zijn gesloten.