The Shack, film over vergeving en heling nu op Netflix

The Shack, film over vergeving en heling nu op Netflix

19 september 2019 0

Van de bestseller The Shack werden wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Het boek van William Paul Young dat in Nederland ‘De uitnodiging’ heet is te zien op Netflix.

De hoofdrolspeler is Mack, die een moeilijke jeugd heeft gehad en waardoor er tussen hem en zijn vader een verbroken relatie ontstaat.

We zien Mack als hij ouder is, een vrouw en kinderen heeft. Tijdens een kampeervakantie wordt zijn jongste dochter ontvoerd en vermoord door een seriemoordenaar. Mack is, zoals te begrijpen, heel erg verdrietig en heeft gevoelens van wraak tegen de moordenaar van zijn dochter. Mede hierdoor belandt Mack in een geloofscrisis.

Opeens ontvangt Mack een uitnodiging in zijn brievenbus van ‘Papa’, de bijnaam voor God, om naar een hut in het bos te komen. Mack gaat op de uitnodiging in en hij gaat naar de hut waar het drama met zijn dochter heeft plaatsgevonden.

Het wordt een ingrijpende reis waarin Mack op zoek gaat naar de waarheid, vergeving en acceptatie. Hij ontmoet namelijk drie hele bijzondere en aardige personen in een prachtige wereld die Narnia-achtig aandoet. deze drie personen zijn de Vader, Jezus en de Heilige Geest.

De film is op z’n sterkst wanneer Mack pijnlijke en eerlijke vragen stelt over het lijden en waarom God niet ingrijpt. Mack ontdekt belangrijke waarheden waardoor hij anders tegen alle tegenslagen in zijn leven gaat aankijken. Het verandert zijn leven voorgoed.

Je zult het misschien niet met alles eens zijn, en dat hoeft ook niet. Echter het kan je helpen om op grote thema’s als verwerking van verdriet, vergeven en vergeten een ander zicht te krijgen.

close

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Avatar
Wilma Kruithof
Wilma Kruithof