Ik ben mijn partner helemaal zat!

Al weken zitten we met z’n allen thuis. School vindt thuis plaats, werken vindt thuis plaats. En ik ben er helemaal klaar mee!

Een goede start

In het begin had het wel iets.

Pinksteren: het begin van de christelijke traditie (+ video)

Vandaag is het Pinksteren en Niels is op bezoek in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

In dat museum wordt de ontstaansgeschiedenis van de kerk mooi weergegeven. Het feest van Pinksteren vertelt hoe de Geest van God op de leerlingen en op de mensen kwam.

Wat is echt belangrijk in je leven? (+ podcast)

Niels vraagt je in deze podcast eens na te denken over wat je nu echt belangrijk vindt in je leven.
En wat is ballast? Wat wil je, als de crisis straks voorbij is, achter je laten? Wat wil je anders gaan doen in je leven?

Brief #2 Rebecca | Eerst tijd voor jezelf nemen voordat je antwoorden vindt

Beste Daniëlle,

Brief #2 Daniëlle | Ik ben niet alleen in deze zoektocht

Lees mee met Daniëlle en Rebecca! Wat begon als een hart onder de riem in een geloofsdip heeft geresulteerd in een wederzijdse zoektocht in geloof. Lees hoe ze elkaar inspireren en hun ups en downs bespreken! Daniëlle begint deze keer met een reactie op Rebecca’s vorige brief

Tips voor creatief bijbellezen

Bijbellezen met kinderen is niet altijd makkelijk om te doen. Christina Hennipman bedacht een andere manier om de bijbel een plek te geven in de opvoeding van haar zoons. Wil je ook aan de slag met een kijktafel?

Vrijgesproken

Dat God mensen vergeeft kreeg ik met de paplepel ingegoten thuis. En toch kon ik me ontzettend schuldig voelen over mijn fouten. Ergens voelde ik wel aan, dat dat niet met elkaar rijmde. Als mens doen we allemaal wel eens iets wat niet oké is,

Ik bepaal zelf wel wat ik geloof… (Week van de opvoeding)

“Dat gelooft toch niemand meer? Ja, kleine kinderen! Maar mij houd je niet meer voor de gek hoor!” Je zoon of dochter is veranderd van een klein kind dat naar je opkeek en ademloos naar de verhalen uit die mooie kinderbijbel luisterde in een kritische luisteraar.

Voor Koen, Anouk, Michael en alle kinderen in de problemen op vakantie

Terwijl we met z’n allen de zomer vieren en erop uittrekken, horen we ook het nieuws van de gevaren: kinderen die vermist raken. Dat nieuws raakt me altijd heel erg. Want ik realiseer me dat er ergens ouders, broertjes,

Tynke: “Bij MijnKerk kwamen mijn vragen aan bod”

In een interview in Dag 6 vertelt Tynke van Schaik over hoe geloof een rol ging spelen in haar leven. Ze ontdekte na het overlijden van een collega meer van God.  Dominee Janneke Nijboer, tot voor kort internetdominee bij MijnKerk,

Zo deel je je geloof met je baby, peuter of kleuter

Het delen van je geloof met je baby, peuter of kleuter is een prachtige taak. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe deel je je verwondering? Hoe geef je woorden aan je geloof? Hieronder vind je zes ideeën voor ouders en kinderen tot vier jaar.

Geesje: “Je moet een ander niet zwart maken, maar in het licht zetten”

Ken je dat gevoel, dat je iemand het liefst een draai om de oren zou verkopen? Iemand die je het bloed onder de nagels vandaan haalt. Iemand die je eens goed voor joker zou willen zetten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.