Ik bepaal zelf wel wat ik geloof… (Week van de opvoeding)

“Dat gelooft toch niemand meer? Ja, kleine kinderen! Maar mij houd je niet meer voor de gek hoor!” Je zoon of dochter is veranderd van een klein kind dat naar je opkeek en ademloos naar de verhalen uit die mooie kinderbijbel luisterde in een kritische luisteraar.

Tips voor creatief bijbellezen

Bijbellezen met kinderen is niet altijd makkelijk om te doen. Christina Hennipman bedacht een andere manier om de bijbel een plek te geven in de opvoeding van haar zoons. Wil je ook aan de slag met een kijktafel?

Voor Koen, Anouk, Michael en alle kinderen in de problemen op vakantie

Terwijl we met z’n allen de zomer vieren en erop uittrekken, horen we ook het nieuws van de gevaren: kinderen die vermist raken. Dat nieuws raakt me altijd heel erg. Want ik realiseer me dat er ergens ouders, broertjes,

Tynke: “Bij MijnKerk kwamen mijn vragen aan bod”

In een interview in Dag 6 vertelt Tynke van Schaik over hoe geloof een rol ging spelen in haar leven. Ze ontdekte na het overlijden van een collega meer van God.  Dominee Janneke Nijboer, tot voor kort internetdominee bij MijnKerk,

Zo deel je je geloof met je baby, peuter of kleuter

Het delen van je geloof met je baby, peuter of kleuter is een prachtige taak. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe deel je je verwondering? Hoe geef je woorden aan je geloof? Hieronder vind je zes ideeën voor ouders en kinderen tot vier jaar.

Geesje: “Je moet een ander niet zwart maken, maar in het licht zetten”

Ken je dat gevoel, dat je iemand het liefst een draai om de oren zou verkopen? Iemand die je het bloed onder de nagels vandaan haalt. Iemand die je eens goed voor joker zou willen zetten.

Want Hij gelooft in mij

toekomst

Een tweede kans

Toen Jezus gevangen genomen was, ontkende Petrus drie keer dat hij Jezus kende, hoorde een haan kraaien zoals Jezus had voorspeld en schaamde zich. Hij had het allemaal zo goed bedoeld, maar het kwam heel anders over.

Vijf indringende paasfilms: met nieuwe ogen naar het paasverhaal kijken

Pasen is de climax in het kerkelijk jaar en in het christendom. Geldt dat ook voor jou? Of heb je behoefte aan een frisse blik? Als je opgegroeid bent met de christelijke feesten kunnen de verhalen soms wat tè vertrouwd zijn geworden.

Iemand die alles ziet wat je doet

Deze week konden we stemmen voor of tegen de Sleepwet. Een wet die zorgt dat het niet strafbaar is als de AIVD en MIVD data verzamelen van verdachte, maar ook ‘gewone’ nog-niet-verdachte mensen.

De argumenten van de voor-en tegenstanders buitelen over elkaar heen.

De man zonder arm – onvergetelijk verhaal

In de vorige eeuw verscheen de novelle Het Bezoek van Adrian Plass. De gebeurtenissen uit dit verhaal, staan me tot op de dag van vandaag bij. In deze parabel bracht de Grondlegger van de kerk een bezoek aan een kerk uit onze tijd.

Ben je alleen maar aan het rennen?

Presentatrice Janine Abbring brak in het programma Wie is de Mol haar rug. Na haar revalidatie heeft ze bepaalde dingen omgegooid, vertelde ze ooit in een interview. Eén woord had ze bijvoorbeeld uit haar woordenboek geschrapt. Het woord ‘Haasten’. Haar lichaam had zo’n optater gekregen dat ze dat eenvoudigweg niet meer kon rennen en haasten.

De ijdelheid van een onderwatertaart met kleurige zeedieren

Kijk jij ook graag programma’s als Heel Holland Bakt? Waar een aantal ‘amateurbakkers’ prachtige creaties maken, die ook nog eens verrukkuluk smaken? Ik vind het prachtige televisie. Op Netflix vond ik een waardige opvolger voor het niet-HHB-seizoen: Zumbo’s Just Deserts,