Want Hij gelooft in mij

toekomst

Een tweede kans

Toen Jezus gevangen genomen was, ontkende Petrus drie keer dat hij Jezus kende, hoorde een haan kraaien zoals Jezus had voorspeld en schaamde zich. Hij had het allemaal zo goed bedoeld, maar het kwam heel anders over.

Vijf indringende paasfilms: met nieuwe ogen naar het paasverhaal kijken

Pasen is de climax in het kerkelijk jaar en in het christendom. Geldt dat ook voor jou? Of heb je behoefte aan een frisse blik? Als je opgegroeid bent met de christelijke feesten kunnen de verhalen soms wat tè vertrouwd zijn geworden.

Iemand die alles ziet wat je doet

Deze week konden we stemmen voor of tegen de Sleepwet. Een wet die zorgt dat het niet strafbaar is als de AIVD en MIVD data verzamelen van verdachte, maar ook ‘gewone’ nog-niet-verdachte mensen.

De argumenten van de voor-en tegenstanders buitelen over elkaar heen.

De man zonder arm – onvergetelijk verhaal

In de vorige eeuw verscheen de novelle Het Bezoek van Adrian Plass. De gebeurtenissen uit dit verhaal, staan me tot op de dag van vandaag bij. In deze parabel bracht de Grondlegger van de kerk een bezoek aan een kerk uit onze tijd.

Ben je alleen maar aan het rennen?

Presentatrice Janine Abbring brak in het programma Wie is de Mol haar rug. Na haar revalidatie heeft ze bepaalde dingen omgegooid, vertelde ze ooit in een interview. Eén woord had ze bijvoorbeeld uit haar woordenboek geschrapt. Het woord ‘Haasten’. Haar lichaam had zo’n optater gekregen dat ze dat eenvoudigweg niet meer kon rennen en haasten.

De ijdelheid van een onderwatertaart met kleurige zeedieren

Kijk jij ook graag programma’s als Heel Holland Bakt? Waar een aantal ‘amateurbakkers’ prachtige creaties maken, die ook nog eens verrukkuluk smaken? Ik vind het prachtige televisie. Op Netflix vond ik een waardige opvolger voor het niet-HHB-seizoen: Zumbo’s Just Deserts,

Zeventien kinderen

Ze hebben allemaal een naam,
ieder kind, zeventien namen.
Om hen heen zeventien keer ouders,
broers en zussen, grootouders,
vrienden, kennissen, leerkrachten.
Deze vlam van ver overzee
ongemerkt en stil in dit verdriet
Mijn gebed als een vonkje troost

Vier het kleine!

Het is december. Hoe beleef je deze maand? Geniet je van de lichtjes, het toeleven naar kerst, de drukte? Of vind je het donker, zie je op tegen de kerstdagen en hoop je dat het snel voorbij is? Hoe dan ook,

Waar hoop je op in de herfst?

De herfst is begonnen. Met veel gezelligheid binnen. Maar ook met storm, regen, drukte, stress… En met herinneringen aan verlies bij het vallen van het blad. Waar hoop je op in de herfst?

Tekst gaat hieronder door

SPORT vergelijken met GELOOF

Sporten en geloven kun je met elkaar vergelijken, zo had ik bedacht tijdens een paar km rennen over de dijk. Natuurlijk, tot op zekere hoogte.

Zonder sport kan ik niet

Het lijkt misschien raar, maar het ís heel logisch: ik kan niet zonder sporten.

Goede Tijden, Slechte Tijden

Het is al op TV sinds 1990 en ik had er nog nooit een aflevering van gezien, maar sinds afgelopen voorjaar wil onze bijna-tienerdochter er naar kijken en moeten we ineens de klok van 20:00 uur in de gaten houden om een andere reden dan het NOS Journaal: Máááám,

Hillary Clinton leest christelijk boek in moeilijke tijden

‘de verloren zoon’ van Rembrandt