MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

Overzicht preken

Waar hoop je op in de herfst?

De herfst is begonnen. Met veel gezelligheid binnen. Maar ook met storm, regen, drukte, stress… En met herinneringen aan verlies bij het vallen van het blad. Waar hoop je op in de herfst?

Tekst gaat hieronder door

SPORT vergelijken met GELOOF

Sporten en geloven kun je met elkaar vergelijken, zo had ik bedacht tijdens een paar km rennen over de dijk. Natuurlijk, tot op zekere hoogte.

Zonder sport kan ik niet

Het lijkt misschien raar, maar het ís heel logisch: ik kan niet zonder sporten.

Goede Tijden, Slechte Tijden

Het is al op TV sinds 1990 en ik had er nog nooit een aflevering van gezien, maar sinds afgelopen voorjaar wil onze bijna-tienerdochter er naar kijken en moeten we ineens de klok van 20:00 uur in de gaten houden om een andere reden dan het NOS Journaal: Máááám,

Hillary Clinton leest christelijk boek in moeilijke tijden

‘de verloren zoon’ van Rembrandt

Ben jij iets kwijt?

Tynke’s eerste kerkbezoek – Nieuw in de kerk

Afgelopen zondag is Tynke naar de kerk geweest. Zij beschrijft hoe het voor haar was.

Ervaring van mijn eerste kerkbezoek: #kerkproeverij

Vanmorgen was ik vroeg wakker, want ik zou voor het eerst naar een kerk gaan.

De kracht van kaarsen

Heb je kaarsen in huis? Waarschijnlijk wel. Maar niet iedereen brandt ze veel. Vaak komt dat door de geur van kaarsen. Die kan nog wel eens zwaar zijn.

Toch zijn kaarsen vooral prachtig en zijn ze symbool voor veel goede dingen als liefde,

Kaarsje van bezoeker

Ik steek dit kaarsje op voor mijn vader, die altijd al last heeft gehad van een alcohol verslaving en ik ben er trots op dat hij er nu eindelijk wat aan gaat doen.

Kerkproeverij: hoe smaakt geloof voor jou?

We onderscheiden doorgaans vier smaken: zoet, bitter, zuur en zout. Bij al die smaken kan ik iets beleven van mijn geloof. Maar er blijkt ook een vijfde smaak te zijn: umami. Die omschrijft misschien wel het beste voor mij hoe geloof smaakt.

Klaar voor de Start

Excuses

Voor vertrek naar onze vakantiebestemming, had ik het me zó voorgenomen: ook daar ga ik drie keer in de week hardlopen! Ergens in de loop van die zes weken, heb ik die getallen omgedraaid,

Kaarsen branden als gebed – Orkaan Irma

Kaarsen voor de mensen die te maken hebben met het natuurgeweld van Orkaan Irma.
Voor mensen die waarschijnlijk bang zijn.

Misschien brand jij thuis ook een kaars?

Groeien in geloof, hoe doe je dat? – Nieuw in de kerk

Van: Tynke
Aan: Janneke
Over: Groeien in geloof

Dag Janneke,

Omdat ik zolang niet gelovig ben geweest en ook een onafhankelijk leven heb geleid, was het een schok om te ervaren dat mijn onafhankelijke bestaan eigenlijk een wassen neus bleek te zijn.

dominee

wilt u zijn bij haar, die zo onwijs goed zo onwijs veel respect voor haar hoe ze in de bermen en dalen blijft zoeken en kijken hoe zij zich heeft uitgesproken over wat haar is aan gedaan,.wilt u haar de rust geven de liefde het licht, wat ook zij als herder nodig heeft, dankbaar voor alles wat zij schrijft en deelt.geeft u haar die zegen die ook zij nodig heeft,.wees haar nabij,. kijkend naar haar foto luisterend naar haar stem. raakt me dit,en maakt het dat ik onwijs veel respect heb.....voor haar

ons gezin

komende week opnieuw onderzoeken bij mij en bij onze middelste, spannende dagen en toch ook dankbaar dat we als gezin zulke mooie momenten maken in de natuur.samen, maar ook de spanning de angst wat er allemaal komen gaat geef ons rust, vertrouwen mensen die ons het goede laten zien,laat het mee vallen, ook als 1 nov alle uitslagen besproken worden in het team met ons als ouders,laat ons kijken naar de lach op het gezicht van ons kind,laat ons zijn als een kind, het duurt allemaal zo lang... wees ons en de onze nabij. ook hen die ver weg zijn maar wel in ons hart zullen blijven,

iedereen die wel #me too kan schrijven.

zou u willen zijn met alle vrouwen alle mannen meisjes en jongens die zich zo aangesproken voelen door deze woorden, zou u willen zijn met die gene die nog in het donker wandelen omdat het te groot is om dit te delen, zou u het lichter willen maken, zou u iedereen een mede mens willen geven die dichtbij komt en dichtbij blijft, warmte geeft en licht brengt....