Pink Promise

Vraag jij je ook wel eens af of die Roze Zaterdag, die Gaypride écht nodig is? Ik wel! Ik ben zelf homoseksueel en ik ben bekend met de argumenten van mijzelf en van anderen: Als je geaccepteerd wilt worden en ‘gewoon’ wilt zijn,

Introverte versus extraverte mensen (+ podcast)

Sjoerd neemt ons in drie minuten mee in de wereld van de introverte en extraverte personen. Luister je mee?

De terrassen stromen weer vol met mensen die smachten naar een biertje. De kans op besmetting is een stuk kleiner,

Waarom smalltalk zo belangrijk is

Smalltalk, kleine gesprekken met mensen die je niet of nauwelijks kent, is erg belangrijk voor je humeur en je sociale vaardigheden. Je kent vast wel iemand die er erg goed in is: die steelt de show bij binnenkomst op een buurtfeest,

Emoties…ja en?

Blij. Jaloers. Afschuw. Sympathie. Angst. Verveling. Triomfantelijk. Verward. Dankbaar. Betrokken. Miskend. Enthousiast. Mislukt. Opgewekt. Gestimuleerd. Moedeloos. Verrast. Ontevreden. Ontroering. Zelfverzekerd. Verlegen.
Emoties. Wat zijn het en wat moeten we ermee?

Emoties = ‘is een innerlijke beleving of gevoel als vreugde,

De leukste tips om bevrijdingsdag te vieren in coronatijd

bevrijdingsdag

5 mei had dit jaar extra bijzonder moeten worden, want we vieren 75 jaar bevrijding! Maar corona haalt hier een streep door. Niet getreurd, want wij hebben toffe tips verzameld om van deze dag toch een feestje te maken!

Brief #2 Rebecca | Eerst tijd voor jezelf nemen voordat je antwoorden vindt

Beste Daniëlle,

Brief #2 Daniëlle | Ik ben niet alleen in deze zoektocht

Lees mee met Daniëlle en Rebecca! Wat begon als een hart onder de riem in een geloofsdip heeft geresulteerd in een wederzijdse zoektocht in geloof. Lees hoe ze elkaar inspireren en hun ups en downs bespreken! Daniëlle begint deze keer met een reactie op Rebecca’s vorige brief

5 x gedachten rondom stilte

Stilte. Het is iets waar we een wat ambivalente relatie mee hebben. Door drukte en geluid overal om ons heen kunnen we soms intens verlangen naar stilte. Tegelijkertijd gunnen we onszelf heel weinig stilte. Bij een bak koffie lezen we de krant,

Ontgiften op een tropische zomerdag

Ga voor meloen!

De hele dag is het stralend, zonnig weer. Een echte tropische dag. Heb je gezien hoe mooi de wereld eruit ziet? De zomer is een en al uitbundigheid. De natuur laat zich van haar aantrekkelijkste kant zien.

De man zonder arm – onvergetelijk verhaal

In de vorige eeuw verscheen de novelle Het Bezoek van Adrian Plass. De gebeurtenissen uit dit verhaal, staan me tot op de dag van vandaag bij. In deze parabel bracht de Grondlegger van de kerk een bezoek aan een kerk uit onze tijd.

Win! Kaartjes voor Kerstival Catharijne Convent

Het Catharijne Convent in Utrecht heeft iets heel leuks deze kerstvakantie: Het Kerstival!

Het museum is van binnen en van buiten helemaal in kerstsfeer. Haal bij de kassa de speurtocht en kom alles te weten over het gezelligste feest van het jaar.

Perfect voor de herfst: een wandeling in de wind!

wandeling

Een suggestie voor leuke dingen. Een idee om te doen, lekker alleen of met anderen. Eigenlijk willen we dat soort tips altijd wel horen! MijnKerk.nl zocht daarom verschillende tips op en iedere zaterdag zullen we er een met je delen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.