MENUMENU

Wat als je lichaam je in de steek laat?

We doen ons best gezond te leven, door te bewegen en na te denken over ons eetpatroon. Maar hoe gezond je levensstijl ook is: een lang en gezond leven is niet gegarandeerd.

Zoals we naar ons lichaam en gezondheid kijken,

Thuis het vakantiegevoel ervaren? 7 tips

Ook als je thuis blijft in je vakantie kun je optimaal genieten van je vakantie. Met deze zeven tips ervaar jij elke dag het vakantiegevoel.

1. Blok je agenda

Bedenk wat je wilt en vooral wat je niet wilt.

Wat als je elkaar de tent uitvecht? (+ video)

Op vakantie zit je plotseling continu op elkaars lip. Dat is soms heel intensief en kan veel stress geven. Je ziet alles van elkaar. En alles gaat toch een beetje anders dan anders. Je wilt elkaar natuurlijk ook niet letterlijk de tent uitvechten.

3 Bijbelse inzichten over lichaam en uiterlijk

uiterlijk

Hoe ga jij met je lichaam om? Is het bijzaak en bungelt het er wat bij? Of zie jij je lichaam als een tempel en koester en verzorg je het? En wat heeft dit met je geloof te maken?

Geesje: “Je moet een ander niet zwart maken, maar in het licht zetten”

Ken je dat gevoel, dat je iemand het liefst een draai om de oren zou verkopen? Iemand die je het bloed onder de nagels vandaan haalt. Iemand die je eens goed voor joker zou willen zetten.

Een dikke #fail voor mijn kersenboom. Of toch niet?

Kersenboom

In onze tuin staan twee kersenbomen. In het voorjaar geven ze bloesem en in de zomer kersen. Eerst groen dan rood. Ze worden steeds donkerder en uiteindelijk zijn ze bijna zwart en dus rijp. Ik kreeg de eerste boom van een vriendin na onze verhuizing.

Bewegen met fitlala en de nieuwe biertempel

Het nieuwste liedje voor de Koningsspelen schalt elke dag door ons huis. Fitlala. Ieder kind moet bewegen en fit zijn – en al vier jaar lang maak ik deze propaganda via Kinderen voor Kinderen mee.

Biertempel

En tegelijk is in ons dorp de nieuwste biertempel de hotspot.

Ben je alleen maar aan het rennen?

Presentatrice Janine Abbring brak in het programma Wie is de Mol haar rug. Na haar revalidatie heeft ze bepaalde dingen omgegooid, vertelde ze ooit in een interview. Eén woord had ze bijvoorbeeld uit haar woordenboek geschrapt. Het woord ‘Haasten’. Haar lichaam had zo’n optater gekregen dat ze dat eenvoudigweg niet meer kon rennen en haasten.

Leef met mate, is dat niet vreselijk saai?

Matigheid is een christelijke deugd en ik ben er niet dol op. Ik zie er een zuinig mondje bij, wars van overdaad en frivoliteit. De zak chips waar slechts één handje van wordt uitgepakt. De chocotofs die niet in één dag opgaan.

Zaterdagtip: Stuur een kaartje naar een eenzame oudere

We weten inmiddels allemaal wel dat geluk niet is dat je doet wat jou blij maakt of dat je alles perfect in orde hebt. Zo makkelijk is dat ook niet. Ben je net heel gelukkig met je huis en je gezin,

Wat zegt jouw rommel over jou?

Een beetje aarzelend kijk ik naar de tafel waaraan ik nu zit te werken. Zal ik de rommel beschrijven die ik zie of niet? Als er onverwacht iemand binnen komt, heb ik die aarzeling ook: zal ik een excuus bedenken waarom de tafel zo vol ligt,

Meest inspirerende persoon 2017

December is de maand van de lijstjes. De mooiste kerstcommercial, leukste grap, best geklede persoon…En er is ook een lijst voor de meest inspirerende persoon 2017. Die delen we met je. Maar we hebben meteen een vraag aan je. Want het is natuurlijk leuk,

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars