‘Het kwade is sterker, maar het goede is met meer’

Een aantal jaren geleden was ik met familie en vrienden aan het klussen in ons nieuwe huis. Het was een enorme herrie van breken, zagen en timmeren. Op een gegeven moment ging de deurbel. Pas na een aantal keren aanbellen hoorden mijn broer en ik de bel overgaan.

Wat is jouw oase van rust?

Met z’n allen waren we gedurende een aantal weken de hele dag thuis. Hoe vind je dan tijd voor jezelf of rust?

Central Park

In februari waren wij in New York en natuurlijk hebben we ook gewandeld in Central Park.

Pinksteren: het begin van de christelijke traditie (+ video)

Vandaag is het Pinksteren en Niels is op bezoek in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

In dat museum wordt de ontstaansgeschiedenis van de kerk mooi weergegeven. Het feest van Pinksteren vertelt hoe de Geest van God op de leerlingen en op de mensen kwam.

Fijne Koningsdag!

Genieten: Bijbels culinair

Als ‘reli-culi’ ben ik altijd geïnteresseerd in de combinatie eten en religie. De term ‘Heilig boontje’ intrigeerde mij al tijden. Ik wist wel al dat de boon (de tuinboon weliswaar, andere bonen zijn pas veel later naar Europa gekomen) bijzonder werd gevonden.

Nee zeggen betekent ja zeggen tegen jezelf

Nee, zeggen. Ja, makkelijker gezegd dat gedaan. We zeggen het vaak tegen een ander: ‘Je moet eens wat vaker nee zeggen.’ Maar voor jezelf is dat net zo lastig, toch? Maar waarom vinden we dat eigenlijk zo moeilijk? Dominee Otto Grevink: “Ik denk dat het zo moeilijk is,

Lentekolder

De lentezon schijnt uitbundig
haar warmte en licht
over knoppen en bollen,
die, eerst nog potdicht,
nu uit hun voegen
barsten van genoegen.

Dit gedichtje vloeide spontaan uit mijn pen, geïnspireerd natuurlijk door het feit dat ik het zelf zo heerlijk vind om de lentezon weer op mijn bolletje te voelen.

Gniffelen en rode oortjes: hoe relaxed met je kinderen praten over seks?

Het is de week van de lentekriebels. Veel basisscholen besteden aandacht aan seksuele opvoeding. Hoe kun je dit gesprek over seks thuis voeren? We geven een paar tips.

Pakweg twintig, dertig jaar terug kreeg je vaak heimelijk een boekje toegeschoven wanneer je de puberleeftijd bereikte en moest je het daarna zelf maar uitzoeken.

De ijdelheid van een onderwatertaart met kleurige zeedieren

Kijk jij ook graag programma’s als Heel Holland Bakt? Waar een aantal ‘amateurbakkers’ prachtige creaties maken, die ook nog eens verrukkuluk smaken? Ik vind het prachtige televisie. Op Netflix vond ik een waardige opvolger voor het niet-HHB-seizoen: Zumbo’s Just Deserts,

Leef met mate, is dat niet vreselijk saai?

Matigheid is een christelijke deugd en ik ben er niet dol op. Ik zie er een zuinig mondje bij, wars van overdaad en frivoliteit. De zak chips waar slechts één handje van wordt uitgepakt. De chocotofs die niet in één dag opgaan.

Over je agenda en filosoof Prediker

Op zondagavond als ik samen met mijn man ontspannen kijk naar de tv, valt opeens die vraag: Hoe ziet jouw week eruit?

Verstoord kijk ik hem aan. Met de kerkdienst nog in mijn lijf, heb ik het gevoel dat ik me juist kon overgeven aan een heerlijk ontspannen gevoel van een vrije avond.

Hygge – zaterdagtip!

De donkere dagen voor kerst beginnen en je houdt ervan of je houdt er niet van. De een vindt het heerlijk en steekt ‘s ochtends als eerste de kaarsen aan maar de ander boekt liever een retourtje Dubai voor wat vitamine D.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.