Lentekolder

die, eerst nog potdicht,
nu uit hun voegen
barsten van genoegen.

Dit gedichtje vloeide spontaan uit mijn pen, geïnspireerd natuurlijk door het feit dat ik het zelf zo heerlijk vind om de lentezon weer op mijn bolletje te voelen.

Gniffelen en rode oortjes: hoe relaxed met je kinderen praten over seks?

Het is de week van de lentekriebels. Veel basisscholen besteden aandacht aan seksuele opvoeding. Hoe kun je dit gesprek over seks thuis voeren? We geven een paar tips.

Pakweg twintig, dertig jaar terug kreeg je vaak heimelijk een boekje toegeschoven wanneer je de puberleeftijd bereikte en moest je het daarna zelf maar uitzoeken.

De ijdelheid van een onderwatertaart met kleurige zeedieren

Kijk jij ook graag programma’s als Heel Holland Bakt? Waar een aantal ‘amateurbakkers’ prachtige creaties maken, die ook nog eens verrukkuluk smaken? Ik vind het prachtige televisie. Op Netflix vond ik een waardige opvolger voor het niet-HHB-seizoen: Zumbo’s Just Deserts,

Leef met mate, is dat niet vreselijk saai?

Matigheid is een christelijke deugd en ik ben er niet dol op. Ik zie er een zuinig mondje bij, wars van overdaad en frivoliteit. De zak chips waar slechts één handje van wordt uitgepakt. De chocotofs die niet in één dag opgaan.

Over je agenda en filosoof Prediker

Op zondagavond als ik samen met mijn man ontspannen kijk naar de tv, valt opeens die vraag: Hoe ziet jouw week eruit?

Verstoord kijk ik hem aan. Met de kerkdienst nog in mijn lijf, heb ik het gevoel dat ik me juist kon overgeven aan een heerlijk ontspannen gevoel van een vrije avond.

Hygge – zaterdagtip!

De donkere dagen voor kerst beginnen en je houdt ervan of je houdt er niet van. De een vindt het heerlijk en steekt ‘s ochtends als eerste de kaarsen aan maar de ander boekt liever een retourtje Dubai voor wat vitamine D.

Leuke uitjes tijdens de kerstdagen 2017

Kerst komt eraan! En natuurlijk vieren we dat uitgebreid op de de dag voor kerst op mijnkerk.nl met #socialkerst. Doe je mee? Kom zondagochtend langs op de site of kijk op onze facebookpagina. Daarnaast geven we je in deze blog tips als je zin hebt erop uit te gaan.

Lekker in je eigen kracht staan!

in je eigen kracht staan

Is het wel eens tegen jou gezegd, dat je wat meer in je eigen kracht zou moeten staan? Ik heb dit advies wel eens ontvangen en ik ben bang dat ik het vast en zeker ook wel eens iemand gegeven heb.

Waarom je moet blijven leren

leren

Al een tijdje ben ik aan het grasduinen door allerlei mogelijkheden voor studie binnen en buiten mijn vakgebied. Al langer worden dominees gestimuleerd om te blijven leren, maar sinds een jaar of zeven is het meer verplicht geworden.

Werk in verandering

Misschien heb jij er ook wel mee te maken met de taak om een leven lang te blijven leren.

Weekendtip: De nieuwe stad Amersfoort

Het is weekend! Tijd om te ontspannen en er even op uit te gaan. We tippen je vandaag een superleuke plek in Amersfoort, De nieuwe stad, waar je zeker een keertje langs moet gaan als je in de buurt bent:

De Nieuwe Stad in Amersfoort

De Nieuwe Stad is gebouwd rondom de oude Prodentfabriek in Amersfoort en is een heel creatieve plek waar veel ondernemers samenkomen.

Waarom zoveel mensen Heel Holland Bakt kijken

Gisteravond zagen meer dan 3 miljoen mensen de 22-jarige Hans Spitsbaard Heel Holland Bakt winnen. Net als dat we in de winter met zijn allen naar vijf boeren keken die wel of niet de liefde van hun leven vonden. Ik vind het best wel intrigerend waarom we zo graag naar dit soort toch wel kneuterige programma’s kijken.

Waarom kom jij uit je bed?

werk

Waarom zou ik opstaan? Die vraag stel ik mezelf wel eens, zeker als ik buiten de geluiden hoor van regen en storm. Mijn bed is dan lekker warm, dus waarom zou ik opstaan? Waarom zou ik mij uit bed hijsen om aan het werk te gaan?