Vijf indringende paasfilms: met nieuwe ogen naar het paasverhaal kijken

Pasen is de climax in het kerkelijk jaar en in het christendom. Geldt dat ook voor jou? Of heb je behoefte aan een frisse blik? Als je opgegroeid bent met de christelijke feesten kunnen de verhalen soms wat tè vertrouwd zijn geworden.

You’re so vain – Carly Simon

Deze week staat bij Mijnkerk.nl de verleiding ‘IJdelheid’ centraal. Carly Simon schreef in 1972 haar wereldhit ‘You’re so vain’, over menselijke ijdelheid. Het lied is een echte klassieker geworden.

Jij bent zo ijdel

You walked in to the party
Like you were walking on a yacht
Your hat strategically dipped below one eye
Your scarf,

Luistertip: Take me to the alley – Gregory Porter

Op deze koude en winderige zondagmiddag warmen we ons aan de zoete stem van Gregory Porter. Relaxte jazz op zondagmiddag. Alhoewel, relaxed?  Porter neemt ons mee naar de vergeten achterbuurten van de stad. De stegen waar de daklozen, verslaafden en eenzame zielen dolen.