header-tien-geboden

Tien geboden

We hebben veel te kiezen, elke dag weer. Wat moet je kiezen, wat kan je kiezen en waar ligt een grens? Dat is voor iedereen verschillend. En toch: sommige dingen zijn wel duidelijk, omdat ze een soort ‘universele principes’ zijn. Je doodt niet, je steelt niet, je liegt niet… Al is ook dat niet zo makkelijk gezegd.

Waar gaat het nu eigenlijk om als de Bijbel dat soort principes in 10 woorden samenvat? Wat vraagt God van ons? En waarom? En geldt dat voor heel ons leven?

Woorden die je iets gunnen

De 10 woorden of geboden is dominee Otto Grevink gaan lezen als woorden die je niet willen dwingen, maar die je iets gunnen. De tien woorden zijn bedoeld om vrij te kunnen leven. In een vrij leven bepalen anderen niet wat jij moet kiezen, maar krijg je een keuze.

Er zit wel een ‘disclaimer’ bij: ga wel verantwoordelijk met die keuze om. God durft wat van jou te vragen. Hoe ga jij met die verantwoordelijkheid om?

Videoserie

In tien vlogs van twee minuten vertelt Otto Grevink wat de 10 woorden uit de bijbel voor jou zouden kunnen betekenen. Helpen ze je om een keuze te maken, of stellen ze je voor een dilemma?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief