header-tien-geboden

Tien geboden

We hebben veel te kiezen, elke dag weer. Wat moet je kiezen, wat kan je kiezen en waar ligt een grens? Dat is voor iedereen verschillend. En toch: sommige dingen zijn wel duidelijk, omdat ze een soort ‘universele principes’ zijn. Je doodt niet, je steelt niet, je liegt niet… Al is ook dat niet zo makkelijk gezegd.

Waar gaat het nu eigenlijk om als de Bijbel dat soort principes in 10 geboden samenvat? Wat vraagt God van ons? En waarom?

Woorden die je iets gunnen

Dominee Otto Grevink is de tien geboden gaan lezen als woorden die je niet willen dwingen, maar die je iets gunnen. De tien geboden zijn bedoeld om vrij te kunnen leven. In een vrij leven bepalen anderen niet wat jij moet kiezen, maar krijg je een keuze.

Er zit wel een ‘disclaimer’ bij: ga wel verantwoordelijk met die keuze om. God durft wat van jou te vragen. Maar hoe weet je wat God jou te zeggen heeft?

Videoserie

In tien vlogs van twee minuten vertelt Otto Grevink wat de tien geboden uit de bijbel voor jou zouden kunnen betekenen. Helpen ze je om een keuze te maken, of stellen ze je voor een dilemma?

Aan de slag met de 10 Geboden – 7 tips voor lokale kerken

Nu bijna alles online moet plaatsvinden in de kerk, is er een groeiende behoefte aan nieuwe vormen voor kerkdiensten en gespreksgroepen. Internetkerk MijnKerk.nl heeft een serie vlogs met dominee Otto Grevink gemaakt over de Tien Geboden. Hoe kunnen deze 10 woorden, juist in deze tijden, in deze situatie, van betekenis zijn? En hoe kun je deze serie inzetten in je kerkenwerk? We geven zeven tips wat je als kerk kunt doen met deze video’s.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.