10 x Corona-initiatieven die hoop geven

Naast angst en onzekerheid is er ook hoop in deze tijden van corona. Veel mensen bieden #coronahulp aan voor ouderen, kwetsbaren en medewerkers in de zorg. Wij zetten een tien corona-initiatieven op een rijtje waar je blij van wordt.

1. Stuur een kaartje

Bezorg je oma of opa geen corona maar een kaartje via Coromapost (van Omapost).

2. Vul een aanbodbriefje in

Via dit briefje voor burenhulp van #viralkindness help je mensen in je buurt.

3. Blijf lachen

Medewerkers van deze supermarkt in Australië zijn het gevoel voor humor nog niet verloren.

4. Samenzang in Italië

In Italië vinden mensen troost bij elkaar door samen te zingen op hun balkon, zoals hier in Siena.

5. Oppas beschikbaar

Sommige mensen stellen zichzelf beschikbaar als oppas voor kinderen van mensen die in de zorg werken

6. Fruit voor werkers in de zorg

Fruit op je werk levert kosteloos heerlijk vers fruit af bij GGD’s, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Stuur een mail naar casper@fruitopjewerk.nl om je aan te melden.

7. Corona Quarantaine Contact

Zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen? KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact. Via kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wilt bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.

8. Pasen gaat door

Het corona-virus houdt Daarom Pasen niet tegen om het evangelie te verspreiden via gratis paas cd’s. Heb je gelijk wat te doen nu je vaker thuis bent.

9. App je drop

Prachtig initiatief van Dropper uit Groningen: voor de mensen die het huis niet meer uitkomen hebben ze  #appjedrop gelanceerd. Heel makkelijk; app ze wat je nodig hebt, jij betaalt en zij gaan voor je op pad.

10. Organiseer een Kliederkerk-thuis-viering

De Protestantste Kerk Nederland maakte een kliederkerk-thuis-viering over zorgen, angst en vertrouwen. Mooi om met je gezin of in kleine groep te doen.

Meer lezen over corona? Via www.mijnkerk.nl/corona lees je meer.

Een reactie op “10 x Corona-initiatieven die hoop geven
  1. Avatar Marjolein Bosman schreef:

Super! Van welvaart naar welzijnmaatschappij. Ik ben voor!