4 x liedjes over de schepping

Het scheppingsverhaal is één van de bekendste bijbelverhalen. Ook mensen die niet zo bekend zijn met kerk of geloof hebben er wel eens van gehoord. Het verhaal laat zien dat deze wereld en mensen niet zomaar bestaan, maar dat God achter het bestaan van deze wereld zit en ervoor zorgt. Kliederkerk Nederland zet vier liedjes op een rij die gaan over de schepping.

1. Alles heeft de Here God gemaakt’ van Elly en Rikkert

2. Psalmen voor Nu, Psalm 8

3. Opwekking 23 ‘Zie de zon, zie de maan’

4. Bekende kinderliedjes over de natuur, bijvoorbeeld ‘Herfst, herfst, wat heb je te koop’, ‘In de
maneschijn’, ‘Het regent, het regent’ o.i.d

Wat is jouw favoriete liedje over de schepping?

Deze blog werd je aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zoek hier een Kliederkerk bij jou in de buurt

Een reactie op “4 x liedjes over de schepping
  1. Avatar Chris Blij schreef:

Lied 978 uit het liedboek. Aan U behoort, o Heer der heren de aarde met haar wel en wee,…..