5 x Tot jezelf komen op vakantie

Waarschijnlijk heb je er al maanden naar uitgekeken: op vakantie. Extra tijd om even lekker tot jezelf te komen en misschien met je geloof bezig te zijn. Hoe doe je dat? Vijf tips van de redactie.

1. Spotify

Een (lange) reis naar je vakantiebestemming maak je nog aangenamer met het meeblèren met een leuke afspeellijst op Spotify. Bijvoorbeeld de vrolijke liedjes van I saw the light

2. Podcast

Een podcast is niets meer dan een geluidsfragment. Net zoals de radio, maar dit zet je gewoon aan wanneer het jou uitkomt. In de auto, op het strand of tijdens de afwas op de camping. Voorbeelden: Bidden Onderweg of Eva Stiltepodcast en voor kinderen: Verhalen uit de Schatkist

3. Vakantieboek

Op reis met Jezus is een leuk vakantieboekje voor gezinnen. Lees over de reis van Jezus, over de mensen met wie Hij optrok en de wonderlijke dingen die Hij meemaakte. Praat er samen over door aan de hand van gespreksvragen. En teken, schrijf of plak je eigen vakantieavonturen ernaast.De teksten en opdrachten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden. Lees hier meer boekentips.

4. Naar de kerk

Een bezoekje aan een kerk in het buitenland kan heel inspirerend zijn! Ook als je er eigenlijk niks van verstaat. Je hoeft niet perse gelijk een dienst of Heilige Mis te bezoeken. Alleen een kaarsje aansteken kan al heel rustgevend en betekenisvol zijn.

5. Geniet van de kleine dingen

De zon die opkomt, de geur van zonnebrandcrème (als je hiervan houdt tenminste) of de lach van je kind. Dit zijn herinneringen waar je later vast nog vaak aan terug denkt, dus neem de tijd en geniet ervan.