MENUMENU

5 x Zo ga je fris en fruitig weer naar huis vanavond

Je wilt het liefst het maximale uit je werkdag halen. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal versleten bent aan het eind van de dag? Wij geven je vijf tips. Zo ga je vanavond weer fris en fruitig naar huis.

1. Mail en telefoon op vaste tijden
Probeer -als dit voor je werk mogelijk is- je mail en social media op vaste tijden te checken. Zet e-mailnotificaties uit en leg je telefoon een stukje verderop. Dan hoor je het nog wel als iemand belt, maar je bent niet afgeleid als er berichtjes binnenkomen.

2. Op tijd eten en drinken
Een gezonde werkdag begint ´s ochtends al met een goed ontbijt. Ook tijdens je werkdag is goed eten en drinken belangrijk. En dan niet even snel tussendoor achter je bureau, neem er de tijd voor. Drink voldoende water tussendoor.

3. Blijf in beweging
Hoe dan? Houd een sta-vergadering, maak een lunchwandeling of stel een alarm in zodat je af en toe wat kunt rekken en strekken.

4. Een goede houding
Check af en toe je houding. Ben je verkrampt omdat je gestrest bent? Oefen dan regelmatig een andere houding. Je kunt ook met je collega´s afspreken om elkaar hierop te wijzen.


5. Ga bidden of mediteren
Op het werk? Ja, waarom niet! Zoek in je pauze een rustig plekje op om te mediteren of te bidden. Als je dit structureel doet, levert het je meer rust en creativiteit op.

Hoe blijf jij gezond op het werk? Laat het ons weten!

Een reactie op “5 x Zo ga je fris en fruitig weer naar huis vanavond
 1. mieke rang schreef:

  Prima tips, en sommige wist ik wel, maar paste ik niet meer toe.
  En nu begin ik met de moeilijkste: nummer 1!
  Hartelijk dank voor het delen!

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
7 november 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars