6 x Tot jezelf komen tijdens je vakantie

Na een gekke tijd is het voor veel mensen zover: vakantie. Eindelijk tijd om even lekker tot jezelf te komen. Hoe doe je dat? Vijf tips van de redactie.

1. Spotify

Een (lange) reis naar je vakantiebestemming maak je nog aangenamer met het meeblèren met een leuke afspeellijst op Spotify. Bijvoorbeeld de vrolijke liedjes van I saw the light

2. Podcast

Een podcast is niets meer dan een geluidsfragment. Net zoals de radio, maar dit zet je gewoon aan wanneer het jou uitkomt. In de auto, op het strand of tijdens de afwas op de camping. Voorbeelden: MijnKerk, Bidden Onderweg of Eva Stiltepodcast en voor kinderen: Verhalen uit de Schatkist

3. Kliederkerk Zomerboek

Voor deze zomer kun je hier het Kliederkerk Zomer boek bestellen. Het is een veelzijdig doe-boek voor het hele gezin. Ontdek op een creatieve manier met elkaar het bijzondere verhaal van de schepping. Met leuke opdrachten voor binnen en buiten, grappige spelletjes en vragen om over te praten voor jong en oud. Voor op vakantie, in de auto of gewoon lekker thuis.

4. Naar de kerk

Een bezoekje aan een kerk in het buitenland kan heel inspirerend zijn! Ook als je er eigenlijk niks van verstaat. Je hoeft niet perse gelijk een dienst of Heilige Mis te bezoeken. Alleen een kaarsje aansteken kan al heel rustgevend en betekenisvol zijn.

5. Geniet van de kleine dingen

De zon die opkomt, de geur van zonnebrandcrème (als je hiervan houdt tenminste) of de lach van je kind. Dit zijn herinneringen waar je later vast nog vaak aan terug denkt, dus neem de tijd en geniet ervan.

6. Ga op reis met Reisgenoten

De Protestantse Kerk Nederland stelt het programma Reisgenoten ter beschikking. Dit is een ‘ontdekkingsreis’. Reisgenoten helpt je bij het ontdekken van je eigen gelovige identiteit. Het is een manier van leren geloven, hopen en liefhebben die vorm krijgt door het doen van oefeningen. Je kunt je individueel aanmelden als Reisgenoot, maar de ervaring leert dat deze ‘reis’ vooral werkt als je dat met een groepje doet.

Hoe kom jij tot jezelf op vakantie?