De 8 mooiste quotes van Paus Franciscus

Op MijnKerk delen we regelmatig inspirerende citaten van mensen. Vandaag is Paus Franciscus aan de beurt. Hij is sinds 2013 de paus van de Rooms-Katholieke Kerk.  Hieronder lees je 8 van zijn meest inspirerende quotes.

1. “Iemand die alleen aan muren bouwen denkt, waar dan ook, en niet aan het bouwen van bruggen, is geen christen.”
  2. “Als iemand homoseksueel is en op zoek naar God en hij is van goede wil, wie ben ik dan om daarover te oordelen?”
  3. “Het geheim van christelijk leven is liefde. Alleen liefde vult de lege ruimtes die door het kwaad worden veroorzaakt.”
  4. “Wat is Gods liefde? Het is niet iets vaags, een soort algemeen gevoel. Gods liefde heeft een naam en een gezicht: Jezus Christus, Jezus. Liefde voor God komt tot uiting in Jezus.”
  5. “Jezus is onze hoop. Niets – zelfs niet kwaad of dood – kan ons scheiden van de reddende kracht van zijn liefde.”
  6. “De kerk moet een plaats van genade zijn die gratis wordt gegeven, waar iedereen zich welkom, geliefd, vergeven en aangemoedigd kan voelen om het goede leven van het evangelie te leiden.”
  7. “Er is nooit een reden om de hoop te verliezen. Jezus zegt: ‘Ik ben tot het einde van de wereld bij je.”
  8. “De mens heeft de natuur in het gezicht geslagen.”

Welke quote spreekt jou aan? Waarom?

3 comments on “De 8 mooiste quotes van Paus Franciscus
  1. Avatar William Timmer schreef:

Nr 5 spreekt mij aan, Jezus is onze hoop.

2. Avatar Tg geertsma Leistra schreef:

Alle 8 liefde genade gratis niet oordelen

3. Avatar Ann schreef:

Nr 3 vind ik mooi.Omdat deze spreuk aangeeft dat er wel degelijk een tegenstander van God is. Zodoende hoef je God niet de schuld te geven van alle ongerechtigheid.