MENUMENU

Deze kerstfilms moet je zien

De kerstperiode is een uitstekende tijd om knus op de bank te kruipen en een mooie kerstfilm te kijken. De bloggers van MijnKerk zetten hun zes betekenisvolle kerstfilms voor je op een rijtje.

1. The Polar Express (2004)

Sjoerd: “The Polar Express is een animatiefilm met Tom Hanks in de hoofdrol. Lang verhaal kort? Een jongetje dat niet meer in de kerstman gelooft wordt op kerstavond opgehaald door de zogenaamde Polar Express: een gigantische stoomtrein die op weg is naar het hoofdkwartier van de kerstman op de noordpool. Dat zal hem leren! De film is een mooi vormgegeven verhaal voor het hele gezin met als mooiste zin: “soms zijn de meest echte dingen de dingen die we niet zien”. Denk daar meer eens over na.”

2. Serendipity (2001)

Marleen: “Mijn favoriet voor kerst (nou eigenlijk tussen kerst en oud en nieuw) is Serendipity. Misschien qua inhoud niet heel betekenisvol, maar voor mijn man en mij wel. Het was ons eerste avondje uit, deze film in de bioscoop . We hadden allebei net een scheiding achter de rug (of zaten er voor een groot deel nog in). Serendipity betekent een waardevolle ontmoeting en de film gaat voor een groot deel over voor elkaar voorbestemd zijn of niet. Het was toeval (nou ja?) dat we bij deze film terecht kwamen,  maar voor ons heel waardevol. We kijken hem elk jaar tussen kerst en oud en nieuw.”

 

3. The Nativity Story (2006)

Anneloes: “Elk jaar kijk ik deze film met het klassieke kerstverhaal. Over hoe Maria zwanger raakt, Jozef en Maria samen naar Bethelehem reizen waar Jezus wordt geboren. Op zich niets nieuws zou je denken. De film raakt mij vanwege de prachtige muziek en het sterke acteerwerk. En door deze film realiseerde ik me hoe lief Jozef eigenlijk voor Maria was, hoe hij haar vertrouwde, zijn eten voor haar bewaarde, haar voeten schoonmaakte. Dat had ik me eerder nooit zo beseft, dan ging mijn aandacht vooral naar Maria of Jezus.”

 

4. Joyeux Noel (2005)

Niels: “Kerst laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Het doet ons realiseren wat we aan het doen zijn. Waarom is er eigenlijk geen vrede? Waarom behandelen we de aarde zo slecht? Deze film vertelt over de Eerste Wereldoorlog, toen Duitse en Engelse soldaten in de loopgraven onverwacht samen Kerst gingen vieren. Dat kan het verhaal van God met mensen doen.”

 

5. The Woodcarver (2013)

Otto: “Ik ben niet zo’n kijker van christelijke films, maar deze vond ik mooi. Een timmerman (ja, net als Jozef) ontfermt zich over een jongen die zijn houtwerk bij de kerk heeft vernield. Hij leeft in een gebroken gezin; de ouders staan op het punt van scheiden. De timmerman heeft een rol waar de dominee nog wat van kan leren ;). Het is erg Amerikaans met What Would Jesus Do als sleutel, maar het wordt ook heel concreet. En ja, het gezin komt weer samen. Natuurlijk, het is wel Amerika hè?”

 

6. Narnia, the Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Geesje: “De hele Narnia serie vind ik prachtig, er zit een hele diepe boodschap in, zonder dat het cliché wordt. Ik heb de boeken als kind allemaal gelezen en als volwassene herlezen. De films doen absoluut niet onder aan de boeken. De hele sfeer die deze, eerste, film uitstraalt, in een eeuwig winters landschap past perfect bij kerst.”

 

Een reactie op “Deze kerstfilms moet je zien
 1. Wilbert Bosch schreef:

  The Polar Express

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
14 december 2018
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars