Drie redenen om weer een boek te lezen

Ken je dat gevoel? Dat heerlijke gevoel van verdiept zijn in een goed boek. Dat je zo snel mogelijk verder wilt lezen, maar ook weer niet te snel, want dan moet je weer afscheid nemen van de hoofdpersonen met wie je zo intens hebt meegeleefd. We geven je nog meer goede redenen om een boek te lezen.


1. Boeken lezen is gezond

Brits onderzoek zegt dat je stressniveau tijdens het lezen van een boek met 68 procent daalt. Door jezelf helemaal te verliezen in een verhaal en dat gevoel dat je de rest van de wereld even vergeet, daalt je hartslag al in de eerste zes minuten. Ook ga je er beter van slapen, want terwijl kijken op je mobiel en tablet (blauw licht) vaak hyper maakt, zorgt boeken lezen juist voor fijne loomheid en slaperigheid.  


2. Boeken lezen helpt je beter concentreren

Best lekker om weer ouderwets in een dik boek te lezen, en te blijven lezen. Het enige waar je je op kunt richten is het verhaal, totaal anders dus dan het scrollen en doorklikken op nieuws en berichtjes of tvzappen waar maar geen eind aan komt. Een boek heeft een begin en een eind, heerlijk overzichtelijk dus, het geeft daardoor dus een diep tevreden en voldaan gevoel om iets te hebben uitgelezen en afgerond.


3. Boeken lezen maakt empathisch

Boekenwurmen saai en asociaal? Eigenlijk niet! Doordat je meeleeft met de hoofdpersonen, schijn je je beter in anderen te kunnen inleven.


Oké, welk boek ga jij nu pakken?

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
9 juni 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief