Geloven als een kind

Iemand reageerde op mijn eerste blog en schreef dat ik moest geloven als een kind. Deze opmerking bleef me bij. Het is een extra bevestiging dat deze blog-zoektocht een goede keuze is. Hoe doe je dat, geloven als een kind? In deze blog deel ik een gedicht met je dat ik hierover jaren geleden al schreef. Ik heb altijd gedacht dat ik mijn kans gemist heb. Ik ben een hoogopgeleide, kritische dertiger. Ik kan mij goed verplaatsen in theoretisch onderbouwde meningen. Dat lijkt absoluut het tegenovergestelde van kind-zijn. 

Kun je te slim of te oud zijn om te geloven als een kind? Kinderen zijn niet bezig met hoe goed de argumenten zijn. Kinderen proberen  niet kritisch te wegen wat een ander zegt. Kinderen hebben vertrouwen en onschuld. Twee dingen die ik onderweg ben kwijtgeraakt voor mijn gevoel. Moet ik die dingen dan terug gaan vinden? Een goede vriend sprak me aan op mijn blogs. Hij vond ze te theoretisch. Een filosofisch verhaal. Hij vond dat geloven net als houden van, werkwoorden zijn. Hij zei: “Je hoeft te niet te geloven als een kind. Je hoeft ook niet lachend te springen. Spring maar gewoon een keer. Ook als je het eng vindt. De ervaring dat je opgevangen wordt, zal je leren weer te geloven. Bid er eens voor.”

Geloven als een kind

dat van’t balkon afspringt

naar Papa die daar staat

armen wijd, paraat

vluchtend voor een vuur

of een spel van’t laatste uur

zonder twijfelen of angst

zomaar springen in Zijn armen

geloven als een kind dat 

lachend

gewoon

springt

vertrouwen in’t hart en in de ogen

zo wil ik geloven

Vragen als een kind

Ik vond het een erg fijn gesprek. Een dag later vraag me ik me alleen af. Hoe spring ik dan? Die gedachte maakte me aan het lachen. Ik lijk wel een kind dat door blijft vragen over van alles en nog wat. Misschien ben ik het kind in mij niet kwijt. Misschien ontdek ik nog wat “de sprong” gaat zijn. Misschien is die er niet eens, maar “spring” je elke dag. Ik ga er voor bidden.


Wat helpt jou te geloven als een kind?

 

 

One comment on “Geloven als een kind
  1. Avatar Hinke schreef:

    Mooi, kwetsbaar verhaal! Bij God is niets ‘aards-logisch’ daarom past logisch, filosofisch en bewezen niet bij geloven. Dan is de mindset-change: vertrouwen dat God er is, een plan heeft met de wereld en ons en het beste met ons voorheeft. Gods waarheid zoeken in de bijbel en gebed. Je afhankelijk (als een kind) van Hem opstellen en het van Hem verwachten. Als je ja zegt tegen God ga je leren (als een kind) te ontdekken wat Gods plan voor jouw leven is! Zegen daarbij! En doe t niet alleen…

Deel dit verhaal:
Daniëlle Stevens

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
29 februari 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief