Hoe geloven is verbonden met kunst (+ video)

Rebecca regisseert een theatervoorstelling in de Janskerk in Utrecht. Hier  is altijd veel mogelijk op creatief gebied en dat vindt ze geweldig. Voor Rebecca is geloven verbonden geraakt met kunst. In deze video vertelt ze hoe ze dit beleeft. 

Rebecca: “Via kunst kan ik het voelen en uitdrukken. Door bijvoorbeeld een psalm in beweging te zetten, voel en begrijp ik het met mijn hele lijf. Ik zie dat er steeds meer aandacht in de kerk is voor kunst en niet meer alleen voor het woord en daar word ik blij van. De groep is heel verschillend, sommigen zijn vaak in de kerk, anderen weinig, een aantal nooit. Dit levert interessante gesprekken op. Samen creatief zijn schept een enorme band. En het is lekker in je lijf en je drukt jezelf eens op een andere manier uit. Ik vind het zelf heel leuk dat dit ook in de kerk kan.” 

Heb je ook wel eens iets creatiefs gedaan met een groep en herken je de band die dat schept?  Laat het weten in de reacties.

One comment on “Hoe geloven is verbonden met kunst (+ video)
  1. Avatar Sipke Huizinga schreef:

    Ik heb enkele keren meegedan met een musical, welke vanuit onze kerkelijke gemeente werd georganiseerd. Daar deden ook mensen aan mee die nooit in de kerk komen, of heel weinig. Ik vind het op die manier wel heel mooi om kunst, theater in de kerk te brengen. Maar er moet wel een vaste structuur inzitten voor mij. Ik ben niet zo van het rondrennen en/of maar wat improviseren. Een musical, zoals Paulus of Esther, geeft een hele andere kijk op het verhaal. Je denkt er zelf nog eens over na. En het geeft een verbondenheid binnen en buiten de gemeente omdat er veel mensen bij betrokken zijn.

Deel dit verhaal:
Rebecca Schoon

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
4 april 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief