Hoe houd ik mijn werk-privé balans onder controle?

Een mens heeft er niets aan om steeds maar hard te werken.(Prediker 3 vers 9)

Het valt niet mee om alle ballen in lucht te houden. Er wordt veel van ons gevraagd en we hebben ook nog eens verschillende rollen. Zo wil ik een goede moeder, echtgenote en ook collega zijn. Maar hoe doe je dat? Hoe houd je balans in je leven met al die verschillende rollen en taken?

Het antwoordenboek

Het antwoord op deze vraag vinden we in de Bijbel. Wie had dat gedacht? Een eeuwenoud boek dat antwoord geeft op zo’n actuele vraag! In Prediker 3 vers 1 lezen we: “Er is voor alles in het leven een geschikte tijd.”  En vervolgens komt er een opsomming met waarvoor er een tijd is. Met als mooi advies in vers 9: “Een mens heeft er niets aan om steeds maar hard te werken. En door naar vers 11: God zorgt ervoor dat alles op de juiste tijd gebeurt. Hij heeft de mensen geleerd om dat te begrijpen. Toch begrijpt een mens nooit helemaal wat God doet. Daarom zeg ik je: Je kunt maar het beste vrolijk zijn en van het leven genieten.”

Wat mij betreft is dit het antwoord op de vraag. Ik zou zeggen, lees het hele hoofdstuk 3 van Prediker eens door in je Bijbel. Wat kent God ons goed! Al voordat wij bestonden heeft Hij dit al op laten schrijven. We zouden de tekst uit dit hoofdstuk uit ons hoofd moeten leren, om het vol te houden.

Met vallen en opstaan.
Hoe ik dat doe? Met vallen en opstaan. Maar het is wel mijn drijfveer. Ik werk me niet een slag in de rondte, ik ben geen perfecte moeder of echtgenoot en ik streef dit ook niet na. Ik doe mijn best en ik verdeel mijn tijd. Het helpt dat mijn man er ook zo in staat. Zo hebben wij altijd een eerlijke verdeling gehad van taken. We werken beide niet fulltime en zijn beide verantwoordelijk voor gezin en huishouden. We hebben ons niet laten verleiden door veel werken, carrière maken of veel geld verdienen. We geloven dat God voor ons zorgt. Hij geeft ons wat wij nodig hebben.

Geloof jij dat God voor jou en jouw gezin zorgt?

One comment on “Hoe houd ik mijn werk-privé balans onder controle?
  1. Avatar Lionne schreef:

    Ja

Deel dit verhaal:
Janneke Plantinga

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
7 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief