Hoe leef je in Advent relaxed toe naar Kerst?

Terwijl je misschien meer met Sinterklaas in je hoofd zit, is het toch ook al bijna Kerst. Misschien slaat de stress meteen bij je toe. Er moet nog zoveel gebeuren voordat het kerst is! Daarvoor moeten eerst nog zoveel vragen worden beantwoord: wat gaan we doen met Kerst, en met wie? En dan zijn er nog die kerstborrels, kerstvieringen en kerstdiners: hoe ga je dat allemaal voor elkaar boxen?

Advent

Gelukkig heeft het kerstfeest ook een voorbereidingstijd, en die begint zondag. Die voorbereidingstijd heet Advent. Dat betekent ‘komst’, namelijk van Jezus. ‘Hij komt, hij komt’, ja. Maar net als voor ouders van kinderen die Sinterklaas verwachten het best een intensieve tijd is, zo is dat de tijd naar Kerst voor jou misschien ook. Er is nog heel veel voor te bereiden.

Relaxte voorbereiding

Toch gaat Advent niet over die voorbereiding, waar je misschien nu al het gevoel hebt dat je er te laat mee bent. De voorbereidingstijd van Advent is er juist voor om relaxed naar kerst toe te leven. Met een verwachting, en niet met allerlei targets.

De komende tijd helpen we je op MijnKerk.nl op weg naar een relaxte Kerst. En als je zelf een bepaalde druk voelt richting kerst, laat ons dat weten. Misschien kunnen wij daar ook een blog over schrijven.

4 comments on “Hoe leef je in Advent relaxed toe naar Kerst?
 1. Avatar Ellen. schreef:

  Een overload aan kerstfeesten. Op de school waar ik werk hebben we vier kerstfeesten. Dan nog een kerstdiner van mijn vrijwilligerswerk, een lichtjestocht in de wijk (wil je ook een rol spelen?), kerstnachtdienst en dan …. 1e kerstdag. Eerlijk gezegd beleef ik er niet zo veel meer aan.Het is meer een periode waar ik tegenop zie. Mag ik dat eigenlijk wel zeggen?

  • Otto Grevink Otto Grevink schreef:

   Ja, natuurlijk mag je dat zeggen. En dat is precies de reden waarom we dit thema oppakken, Ellen. Omdat mensen er tegenop zien. Om allerlei redenen. He is een erg volle maand. We moeten van alles. Kan het ook lichter? Dat is onze vraag.

 2. Avatar Marijke schreef:

  Beste Otto. Kan het ook wat lichter. Ellen je bent niet alleen. Ook ik heb er genoeg van meer dan genoeg.
  Het is overvol alles volgt elkaar op. We moeten niet alles, goede dagen gewenst.
  mvrgr

  Psalm 19.
  Als je naar de hemel, sterren kijkt, glinsterend twinkelend duizendtal. Lichtjes, gevormd door God, duisternis verdreven.
  Ons getoond wonderlijk bespannen hemeldak, maan, sterren en zon. Spreken dagelijks heel speciaal, een geheel eigen taal. Heel stil, luister God vertelt, ik ben er voor jou. Vertel het door vertel het rond, hoor. Hoor geef het door. Wereld wijd wordt zijn WOORD verspreid.
  In de ochtendzon ontwaken, verwarmend ochtend licht. Omstraalt, dagelijks wederkerend, zijn weg van oost naar west. Rond en rond de wereld. Warm verwarmend LICHT, door God omarmt.
  Gods woorden ons. Bij wet gegeven om te leven. Volmaakt, met kracht gesproken, trouw voor jong gehoor. Wijs duidelijk klinken, zijn regels. Keer op keer.
  Volmaakt…. betrouwbaar. Ongekende honing zoete kracht. Doorstroomde mijn diepste diep, kostbaarder dan zuiver goud.
  God help mij vergeef mij, wijs mij uw levensweg. Help mij bescherm mij, geef mijn gedachten geen vrije loopt. Luister… ik zing U een nieuw lied, duizend….. duizend maal dank.
  Mijn Redder. Mijn toeverlaat.
  MBvD 18 juni 2017

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
30 november 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief