Je leven is leuker en beter als je podcasts luistert

De podcast is een fijn medium, het helpt mij van tijd tot tijd om een vervelend klusje op te tillen tot een aangenaam tijdverdrijf. Persoonlijk vind ik het soms nog wel lastig om goede podcasts te ontdekken. Ik heb in mijn omgeving eens rondgevraagd en ik kreeg leuke tips. Deze deel ik graag met jullie!  In de zomervakantie kan je dus heerlijk ontspannen met één van deze podcasts in je oren:

De Ongelooflijke Podcast
Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en Theoloog des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

The Longest Shortest Time
‘Het klinkt misschien niet zo spannend: een podcast over jonge ouders, zeker niet als je zelf geen kinderen hebt. Je verwacht een soort praatprogramma waarbij een stel ouders vertellen over het opvoeden van kinderen; vooral informatief en ook een beetje suf. Maar de maakster van The Longest Shortest Time heeft iets heel anders gedaan met het thema. Ze verwerkt interviews met jonge ouders tot narratieve documentaires, die zo goed in elkaar zitten dat ze ook interessant zijn voor mensen die zich niet direct met het thema kunnen identificeren.

This American Life
Deze podcast is wereldwijd een van de aller-populairste die er momenteel bestaan. Elke keer wordt er een thema uitgekozen, en vanuit dat thema worden verschillende fantastische verhalen verteld in de eerste persoon enkelvoud.

Echt Gebeurd
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt.

Petrus podcast
Bij Petrus Vertelt vertellen mensen voor de microfoon een verhaal uit hun leven. Een verhaal van geloof, hoop en liefde uit de Protestantse Kerk. Stuk voor stuk zijn dat mooie, bijzondere of ontroerende verhalen – elk verhaal is persoonlijk en echt gebeurd. De vertellers hebben verschillende achtergronden en hebben vaak geen podiumervaring.

Peter Rollins
Een filosoof met een liefde voor komedie – Peter Rollins – en een cabaretier met een liefde voor filosofie – Elliott Morgan – bundelen hun krachten voor The Fundamentalists.

De correspondent
Hier luister je naar alle Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer, de Rudi & Freddie Show, Goed Nieuws met Joris Luyendijk, al onze voorgelezen verhalen en meer.

Eerst Dit bijbelpodcast
Dé bijbelpodcast die je elke werkdag helpt om met God te leven en Jezus te volgen. In vreugde, verdriet of alledaagse sleur, laat je elke keer weer verrassen hoe God tot je spreekt in Zijn Woord.

De brand in het landhuis
Verkozen tot beste podcast van Nederland.
Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo’n 700 hectare land, een kunstcollectie van -naar verluidt- ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen euro in verschillende belastingparadijzen. Je wordt meegezogen in een bijzonder, waargebeurd verhaal, waarbij elke aflevering een cliffhanger bevat.

TED Radio hour
Stukjes uit TED talks, rondom een bepaald onderwerp samengevoegd.

100% Inspiratie Podcast
Podcast host Thijs Lindhout interviewt op een leuke manier diverse mensen in zijn zoektocht naar geluk. Luistert lekker weg.
Tip: Zoek de aflevering op met Bas Urlings. Deze ondernemer werkt maximaal 20 uur per week en runt daarmee zijn ondernemingen. Zo heeft hij extreem veel tijd voor de leuke en écht belangrijke dingen in het leven. Bas is in staat om je kijk op te wereld compleet over hoop te gooien.

Ogen dicht en luisteren maar.

Naar welke podcasts luister jij? Welke raad jij aan? Laat het ons weten.

Een reactie op “Je leven is leuker en beter als je podcasts luistert
  1. Avatar Karen schreef:

    De Podcast ‘Biddenonderweg’ is ook ‘n aanrader!

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
1 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief