Kerkklokken luiden als teken van hoop en troost (+ video)

Om in deze onzekere tijd een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, luiden alle kerken in Nederland de kerkklokken. Dit gebeurt op op de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) van 19.00 – 19.15 uur.

Op woensdag 18 maart maakte Otto Grevink dit filmpje tijdens het luiden van de klokken bij hem in de buurt.

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is ook een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Ook in de coronaviering bieden we je hoop, troost en verbinding. Zondag is er weer een coronaviering, vanuit de Opstandingskerk in Tilburg. Om 9.30 uur. Kijk je live mee? Tot dan!

Lees meer over de impact van corona op geloof in je dagelijks leven via www.mijnkerk.nl/corona. Met onder andere video’s, blogs en podcasts.