Kijktip: ‘Zomergasten’ met Carola Schouten

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president Carola Schouten (1977) was gisteravond te gast in VPRO Zomergasten.

Existentiële vragen als ‘ben ik goed genoeg?’ en ‘wie wil ik zijn?’ passeerden gedurende de avond en dat gaf de uitzending diepgang. En dat, hoezeer je ook aan jezelf twijfelt, en hoeveel moeite het ook kost om jezelf te vergeven, er altijd nog die ene God is die niet belooft dat de wereld perfect is, maar wel dat hij altijd bij je is.

Carola had het lef haar kwetsbare kant te tonen en dat werd gewaardeerd door kijkers. “De mens achter deze minister is een integer mens. Of je het nu wel of niet eens bent met haar beleid. Ze had het lef om zich kwetsbaar op te stellen”, en “een politica die haar worsteling en diepste drijfveren durft te tonen, klasse!”, reageerden kijkers.

Schouten schoot vol bij een fragment uit de film The two popes over vergiffenis. „Het is soms makkelijker om te vergeven dan om vergiffenis te accepteren.” De terugkerende vraag was voor Schouten niet of ze iets goed had gedaan, maar: „Ben ik goed genoeg?” Er zullen niet veel mensen zijn die op tv durven toegeven dat ze zich zo’n vraag stellen. Je herkent er de moedigen aan.

Kijk de aflevering hier terug.

Beeld: Televizier

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
17 augustus 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief