Ontgiften op een tropische zomerdag

Ga voor meloen!

De hele dag is het stralend, zonnig weer. Een echte tropische dag. Heb je gezien hoe mooi de wereld eruit ziet? De zomer is een en al uitbundigheid. De natuur laat zich van haar aantrekkelijkste kant zien. In de bermen en naast weilanden zijn volop wilde bloemen te vinden. En bloemen en planten proberen met hun bloemen insecten te lokken om tot bevruchting te komen.

Op zo’n warme dag is het belangrijk veel te drinken. En heb je hierbij al eens gedacht aan het eten van watermeloen als alternatief? Niets lekkerder dan een stuk watermeloen op een dag als vandaag. Dit voedingsmiddel is echt een geschenk van God. Neem de tijd eens om rustig te gaan zitten en er wat over na te denken, het wordt ons zelfs geadviseerd om onze lichamelijke inspanningen te beperken.

Heb je wel eens gekeken hoe mooi de watermeloen is?
Ook de watermeloen zegt iets over de grootheid van God. Psalm 104 prijst de Schepper van dit alles. “Wat heeft U alles toch mooi gemaakt, Heer! Alles zit zo knap en zo wijs in elkaar! De aarde is vol met de prachtige dingen die U heeft gemaakt.”

Wist je bijvoorbeeld dat er zowel mannelijke als vrouwelijke watermeloenen bestaan? Mannelijke meloenen hebben een ovale vorm en zijn langwerpig en vrouwelijke meloenen hebben een horizontale vorm en zijn ronder. De ronde meloenen zijn over het algemeen wat zoeter en de langwerpige, mannelijke meloenen zijn wateriger.

En kijk eens naar de schil. Je ziet allemaal groene patronen, ook wel webben genaamd. Deze patronen zijn ontstaan doordat bijen de bloem bestuiven waar later de meloen uitgroeide. Hoe meer bijen aandacht hadden voor de bloem, hoe zoeter de watermeloen smaakt. Als dat niet wonderlijk gemaakt is?

Supergezonde vrucht
Al ver voor de christelijke jaartelling was de meloen bekend, misschien wel tot 4000 jaar voor Christus. De watermeloen is veruit een van de meest gezonde vruchten die er is, ze bestaat voor 93% uit water.

Watermeloen werkt op een dag als vandaag niet alleen verkoelend, het bevat ook vitamine A, C, B1 en B6 en nog veel meer heilzame stoffen. Deze stimuleren de stofwisseling en helpen je lichaam bij het ontgiften. Als dat geen cadeautje is op deze tropische dag?

Maak vandaag een heerlijke salade van watermeloen, feta en munt. Of drink een smoothie van watermeloen, banaan, kokoswater en yoghurt

Hoe eet jij het liefst watermeloen? Uit het vuistje of toch liever in een verfrissende smoothie?

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
23 juli 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief