MENUMENU

Pinksteren: trek er op uit met de Geest van God

Het Pinksterweekend is echt zo’n weekend om erop uit te trekken. Een extra vrije dag. Met vaak mooi weer. Daar gaat Pinksteren ook over. Over erop uit trekken. De leerlingen van Jezus kijken nog een beetje de kat uit de boom, of Jezus uit de hemel, zo je wilt. Ze zijn bekomen van de angst dat het met de dood van Jezus afgelopen is. Ze hebben hem weer gezien, maar hem ook naar de hemel zien gaan. En wat nu?

Tekst gaat hieronder verder

pinksteren

Hoe blijf je met je geloof met beide benen op de grond, maar kun je er ook mee aan de slag gaan? Hoe kun je van je geloof iets laten zien, of iets vertellen? Dat vinden de leerlingen best moeilijk en ik zelf in ieder geval ook.

Heilige Geest

En dan stuurt God zijn Geest. En wat is de uitwerking daarvan? Dat iedereen de boodschap van Jezus hoort in zijn eigen taal. De heilige Geest helpt ons om de boodschap van Jezus te vertalen en handen en voeten te geven in ons leven.

Dan kunnen we erop uit trekken. En iets van het geloof laten zien en horen. In onze eigen taal. Waardoor anderen het ook zullen verstaan.

Trek erop uit met de Geest van God. Een heel fijn Pinksterweekend!

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
19 mei 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars