Pinksteren: trek er op uit met de Geest van God

Het Pinksterweekend is echt zo’n weekend om erop uit te trekken. Een extra vrije dag. Met vaak mooi weer. Daar gaat Pinksteren ook over. Over erop uit trekken. De leerlingen van Jezus kijken nog een beetje de kat uit de boom, of Jezus uit de hemel, zo je wilt. Ze zijn bekomen van de angst dat het met de dood van Jezus afgelopen is. Ze hebben hem weer gezien, maar hem ook naar de hemel zien gaan. En wat nu?

Tekst gaat hieronder verder

pinksteren

Hoe blijf je met je geloof met beide benen op de grond, maar kun je er ook mee aan de slag gaan? Hoe kun je van je geloof iets laten zien, of iets vertellen? Dat vinden de leerlingen best moeilijk en ik zelf in ieder geval ook.

Heilige Geest

En dan stuurt God zijn Geest. En wat is de uitwerking daarvan? Dat iedereen de boodschap van Jezus hoort in zijn eigen taal. De heilige Geest helpt ons om de boodschap van Jezus te vertalen en handen en voeten te geven in ons leven.

Dan kunnen we erop uit trekken. En iets van het geloof laten zien en horen. In onze eigen taal. Waardoor anderen het ook zullen verstaan.

Trek erop uit met de Geest van God. Een heel fijn Pinksterweekend!

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
19 mei 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief