Terug naar de basis van het Sinterklaasfeest

Deze blog valt in de serie duurzamer leven waar ons gezin dit jaar mee startte. Ook Sinterklaas moet hieraan mee doen. Daarom stelden we ons de vraag: hoe vieren we op een duurzame manier Sinterklaas?

Wat moet ik nu weer vragen? Allemaal dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Dus in het kader van consuminderen en ontspullen past dit helemaal niet. Cadeau’s kopen bij de kringloop lijkt een goed alternatief. Maar het feit blijft dat er iets gekocht gaat worden wat niet nodig is. Streep erdoor dus!

Gezellig avondje zonder verrassingen  

Maar wat houden we dan wel vast? Het is toch een gezellige traditie samen Sinterklaas te vieren. Na een goed gesprek aan de keukentafel zijn we het er over eens dat samen eten een goed alternatief is. Dat vinden we altijd erg gezellig. Wat uitgebreider tafelen wordt het dus.

Terug naar de basis van Sinterklaas

Toch voelde samen eten nog niet als een goede nieuwe traditie. We kunnen nog wel een stapje verder gaan. Terug naar de basis van Sinterklaas. Dat gaat meer over naastenliefde en weggeven. Dus dat element gaan we toevoegen aan het tafelen. We gaan allemaal als Sinterklaascadeau iets weggeven. Bijvoorbeeld door iets te doen voor een ander (tijd) of iets geven aan een ander (cadeau of geld).

Hoe vier jij Sinterklaas?

 

Deel dit verhaal:
Janneke Plantinga

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
5 december 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief