Thuis het vakantiegevoel ervaren? 7 tips

Ook als je thuis blijft in je vakantie kun je optimaal genieten van je vakantie. Met deze zeven tips ervaar jij elke dag het vakantiegevoel.

1. Blok je agenda

Bedenk wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Onthou: je moet echt helemaal niks. Doe wat je leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld wel afspreken met familie of vrienden, maar alleen als je hier echt zin in hebt. Dus niet omdat het aanvoelt als een verplichting.

2. Doe anders boodschappen

Nu heb je alle tijd om je te laten verrassen op de lokale markt of in die ene supermarkt waar je verder nooit komt. Of misschien in die ene nieuwe natuurwinkel of toko. Sla allemaal lekkere dingen in en ga picknicken!

3. Leuke dingen doen

Als je goed kijkt kom je ook in je eigen woonplaats verrassende winkeltjes, musea, strandjes of restaurantjes tegen. Is er echt helemaal niets te beleven? Of heb je echt alles al gezien? Dan is er altijd wel een leuke stad of een mooi natuurgebied in de buurt. 

4. Zet internet uit en beperk tv

Je hebt geen vakantie om de hele dag op Facebook en Instagram te zitten. Dus schakel je mobiele data op je mobiel eens uit. Of gebruik alleen een bepaald deel van de dag internet en televisie. Zo heb je meer tijd voor echte vakantiedingen, zoals een boek lezen of een uitstapje.

5. Een goede voorbereiding 

Je kunt pas echt ontspannen als je huishouden op orde is. Dus zorg van tevoren dat je huis schoon is, dan hoef je je hier niet meer druk om te maken. Want tijd in de vakantie kun je wel beter besteden! Dat geldt ook voor allerlei regelzaken, sociale contacten en je werk.

6. Gebruik je tuin of balkon

Een vakantiesfeer kun je makkelijk zelf creëren. Zet een badje neer in de tuin. Of overnacht eens in de tent in de tuin.

7. En als het regent?

Ga lezen, knutselen of bezoek een museum met de Museumkaart

Wat ga je doen tijdens je vakantie?

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
5 juli 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief