Nationale Top2000-kerkdienst: geloof, hoop en liefde

Afgelopen jaren deden steeds meer kerken tijdens de week van de Top2000 op NPO Radio 2 mee met een Top2000-kerkdienst. Tijdens deze diensten worden de mooiste en meest inspirerende nummers uit de Top2000 verbonden aan Bijbellezing en gebed. Dit jaar is alles anders. Toch kun je op 27 december online meekijken naar de Nationale Top2000-kerkdienst.

Fred Omvlee: “Hoe blij was ik vorig jaar, toen er maar liefst 135 kerkdiensten rond de Top2000 werden georganiseerd. Ik geloof in de kracht van popmuziek en de brug die je ermee naar Bijbel en kerk kan slaan. Overal hoorde ik terug dat wijkbewoners voor het eerst in hun leven of na 30 jaar eens in een kerkdienst waren geweest en met een positief gevoel naar buiten kwamen.

Land of Confusion

Dit jaar leef ik in een Land of Confusion, een land in verwarring: we willen bij elkaar komen, maar juist uit zorg voor die ander moeten we dat niet doen. Zo gaan we met de Top2000-kerkdiensten ineens terug met zo’n 80 procent, naar een twintigtal kerkdiensten, online.

Iedereen is van de wereld

De pandemie geldt voor iedereen op deze wereld. We worden teruggeworpen op onszelf, terwijl we onszelf zo graag willen verliezen. Of we verlangen juist zo naar die ander, om ons leven doel en zin te geven. Hoe geven we nu in hemelsnaam vorm aan ons verlangen?

Kan ik iets voor je doen?

In Driebergen zit gelukkig een dominee met vooruitziende blik én band. Gerrit van Dijk – what’s in a name – vroeg of zij iets voor ons konden doen: hun dienst staat als een huis en ze bieden het graag aan aan de wereld. Met onder andere nummers van De Dijk, Queen, Nick & Simon en Genesis nemen zij in de Wilhelminakerk in Driebergen een spetterende Top2000-dienst op en bieden dat aan aan alle kerken die nu niet zelf mee kunnen doen. En jij kunt meekijken!

Leun op Mij

Zonder teveel weg te geven: kijk op zondagavond 27 december om 19:30 uur naar de Nationale Top2000-kerkdienst en hoor hoe de band Major Seventh zingt en speelt:

Kom maar hier en leun op mij
Kijk niet terug maar kijk naar mij
Al het wachten is voorbij
Leun op mij, Leun op mij

Of hoor jij daar ook in: Leun op Mij?”

Deze blog werd geschreven door dominee Fred Omvlee.

One comment on “Nationale Top2000-kerkdienst: geloof, hoop en liefde
  1. Avatar Corrie en Hans Hubert-Noordzij schreef:

Lieve Gerrit .
    Het was heel mooi de uitzending .
    Maar voor ons helemaal ! 3 jaar geleden is onze moeder overleden .
    De dag voor kerst .
    2e kerstdag was je bij ons om de dienst voor de begrafenis te lijden .
    Nu net voor het programma is mijn broer en schoonzus haar vader ingeslapen .fijn om even dan de woorden Geloof hoop en liefde te horen .
    Mijn broer,schoonzus,zoon,en dochter hebben Corona .
    Waardoor het afscheid nemen van je vader heel dubbel is .
    Hij is rustig ingeslapen .
    Maar ik denk dat je ook Ingenborg Hubert kent
    Die kreeg 24 december te horen dat ze borstkanker type 3 heeft .
    Hoe moeilijk is deze tijd voor onze Fam is Om elkaar niet even te kunnen knuffelen .
    Graag zou ik voor haar wel een gebed willen hebben ,voor kracht en hoop .
    Heel veel liefs Corrie en Hans Hubert