Waarom we bidden vanwege coronabesmettingen

Eerder maakte publiceerde ik een gebed vanwege het corona-virus. Naast de meebiddende reacties waren er ook mensen die ons wezen op bijvoorbeeld kinderen die sterven van de honger. “Waarom bidden jullie daar niet voor?” Goede vraag. Hier is mijn antwoord.

Ik heb er niet voor gekozen om ergens niet voor te bidden. Ik zou niet weten wat daarvoor een goede reden zou zijn. Toch lijkt dat wel zo te voelen voor de mensen die zo reageerden. ‘Hier bid je wel voor, en daarvoor niet’. Nee, ik heb hiervoor gebeden en daarmee niet voor anderen niet gebeden. Een gebed is nooit compleet. Daarvoor is er ook teveel om voor te bidden. Elk gebed is een keuze. Maar niet een keuze tegen.

Persoonlijk

Die keuze is niet objectief. Natuurlijk niet. Er is geen ranking in wat belangrijker is om voor te bidden. Met net zoveel recht kun je voor andere gebeurtenissen bidden. Maar dit was mijn keuze. En de reden daarvoor is simpel: ik zag dat veel mensen geraakt werden door het feit dat het corona. En ik was zelf ook geraakt. Het was dus een persoonlijk keuze en een persoonlijk gebed.

Elk gebed evenveel waard

Er zijn nog veel meer gebeurtenissen en mensen waar je voor zou kunnen bidden. Doe dat maar, wees van harte welkom om dat dan te doen. Elk gebed is evenveel waard. Daarom hebben we op onze site ook de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.

Laat het niet van mij of ons afhangen of er gebeden wordt voor wat jou raakt. Steek een kaarsje aan. Zo schijnt er ook licht bij het donker dat je raakt. Of geef je gebedspunten door voor de online coronaviering.

Waar zou jij voor willen bidden?

One comment on “Waarom we bidden vanwege coronabesmettingen
  1. Avatar ELizabeth Wolters-Kassies schreef:

    God, op wie wij wachten,
    geef ons moed en krachten,
    nu en voor altijd.
    Amen.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
13 maart 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief