Wat als je verdwaald bent? (+ video)

Daar sta je dan, in the middle of nowhere. Geen internetverbinding dus geen Google Maps, en de navigatie is uitgevallen.  Je zal er maar staan. Wat als je verdwaald bent? In deze video geeft dominee Otto Grevink antwoord op deze vraag. Otto: “Als ik op mijn navigatie rijd, dan merk ik dat ik heel erg bezig ben om mijn bestemming te halen. Ik rij op mijn aankomsttijd, en niet op de tijd dat het nu is. Ik rijd ook met de plaats van bestemming in gedachten, zonder aandacht te hebben waar ik op dat moment rijd. We rijden met de navigatie naast ons een beetje in onze eigen bubble door ruimte en tijd zonder daar te zijn waar je bent. Eigenlijk heel gek. En helemaal niet gek dat je dan even helemaal de kluts kwijt bent als je ergens staat zonder navigatie en zonder idee van plaats en tijd. Waar ben ik?”

De wereld is echt

Hij vervolgt: “Het is de reden waarom ikzelf een enorme hekel heb aan die vogelvluchtstand op navigatiesystemen. Ze scheren over het landschap en draaien steeds mee. Leuk, maar de wereld is geen virtuele gamewereld. De wereld is echt. Misschien is vakantie juist een moment om die plaats van bestemming en de aankomsttijd los te laten en daar te zijn waar je bent. Dan heb je ook veel meer aanknopingspunten om de weg terug te vinden als je ergens verdwaald bent.”

Visioenen achterna

In de Bijbel zijn gelovigen ook voortdurend op reis. Hun visioenen achterna. Ze leven met hun bestemming wel in gedachten, maar altijd op de plaats waar ze zijn. Reizen blijven we. Dan kunnen we onderweg maar beter zijn waar we zijn, anders komen we nooit ergens.

Video

Deze video hoort bij de zomerserie van MijnKerk waarin Otto Grevink antwoord geeft op een aantal veelgestelde vragen over op vakantie gaan. Bekijk ook: Wat doe ik als ik geen wifi heb of Hoe voorkom ik dat we elkaar de tent uitvechten?

Ben jij wel eens verdwaald geraakt? Deel jouw spannende verhaal met ons.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
22 juli 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief