Wonen in Gods achtertuin

Een paar maanden geleden zijn wij verhuisd van een nieuwbouwwijk naar een klein dorp. Verhuisd naar een vrijstaande woning. Letterlijk en figuurlijk een vrijstaande woning. Een woning met veel ruimte rondom ons huis en ruimte in de omgeving. Een plek waar je heerlijk kunt rondwandelen of fietsen. Ik houd ervan om buiten bezig te zijn.

Op een avond liep ik buiten een rondje, ik liep over een schelpenpad tussen de schapen, langs het water. Met een ondergaande zon in zicht. Kortom; alle clichés waren aanwezig. En ik genoot ervan. Ik voelde me dicht bij God. Ik stelde me zo voor dat het ook zo met Adam en Eva zou zijn geweest, als ze gingen wandelen met God in het paradijs.

Waar woont God eigenlijk?
Ik realiseerde mij dat God wel heel dichtbij was op deze plek. De avonden erna zocht ik Hem weer op. En ik realiseerde me, we zijn verhuisd naar de achtertuin van God. Dit is waar Hij is, dit is waar ik Hem kan bezoeken, met Hem kan praten maar waar Hij ook met mij kan praten. Wat een geweldig cadeau!

Er is plaats voor iedereen
Het mooie nieuws is dat er voor iedereen plaats is in Gods achtertuin. Het maakt niet uit waar je huis staat. Het gaat erom door welke bril je naar de dingen kijkt.

Het helpt mij enorm dat ik in deze prachtige omgeving mag wonen. Iedere dag als ik naar buiten kijk en Gods prachtige schepping zie, is het net alsof Hij daarmee ‘goedemorgen’ tegen mij zegt en ik ook op die manier de dag met Hem mag beginnen.

Hiermee wordt God voor mij ook mijn naaste. In de Bijbel staat dat je je naaste lief moet hebben als jezelf.  De Engelse vertaling van het woord ‘naaste’ is ‘neighbour’, oftewel heel letterlijk ‘buurman’. Die term vind ik zoveel mooier. Er staat als het ware: “Heb je buren lief!”

God Zelf is mijn Buurman
Ik had een verhuizing nodig om erachter te komen dat God Zelf mijn Buurman is. Ik ontdekte dat ik bij Hem in de achtertuin mag wonen. En ik wil tegen je zeggen: “Kom erbij! Het is hier echt fantastisch!”

2 comments on “Wonen in Gods achtertuin
  1. Avatar Gerry van Vulpen schreef:

    Mooi dat je dit zo ervaren mag. Wij wonen ook buiten en zo,n soort ervaring als je in je eigen tuin bent heb ik ook ervaren. Pure geluksmomenten met God heel dichtbij.

  2. Avatar Chris Blij schreef:

    Iedereen staat in het midden punt op aarde in het paradijs van Gods schepping. Je bent altijd en overal geliefd. Niet om wat je hebt of wat je kunt. Maar wie je bent. Gods kind. Mijn naaste is voor mij iedereen die ik op mijn dagelijks pad tegen komt.

Deel dit verhaal:
Janneke Plantinga

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
2 oktober 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief