“Zingen is tweemaal bidden”

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is bidden best lastig. Ik vind het niet alleen best wel eens moeilijk om de woorden te zoeken, maar vooral om het lijntje met God ook echt te voelen. Hoe zoek je contact met God en leg je Hem die diepste gevoelens voor en de dingen die er spelen in het leven? Muziek helpt me daarbij.

Voor mij was het een opluchting om deze uitspraak tegen te komen: ‘Zingen is tweemaal bidden’. Dat schijnt Augustinus ooit gezegd te hebben. Als ik zing of als ik naar een lied luister, dan voel ik dat het mijn gevoel, mijn vragen en mijn wensen op een heel krachtige manier tot uiting kan brengen. 

Dit lied raakt mij

Muziek geeft woorden en klanken als ik blij ben en gelukkig. Als ik verdriet heb of bang ben, me onzeker voel of uitzichtloosheid me bekruipt. Dit lied raakt me vanwege de melancholische melodie en de tekst. Als je de weg even kwijt bent, wie gaat je dan vinden?

Liederen als troost

Wat er ook speelt in je leven. Gemis van je ouders die geen bezoek kunnen ontvangen, jonge ouders die achter het raam de kraamvisite voorbij zien komen, ziekte bij zovelen door dat vreselijke virus. Een realiteit die soms een boze droom lijkt, maar toch werkelijkheid is. Liederen die je raken blijven in je hart. En dan is het goed te weten dat, wat er ook speelt in jouw leven, een lied kan klinken dat jou helpt.

Welk lied verwoordt voor jou een gebed?

 

 

2 comments on ““Zingen is tweemaal bidden”
  1. Avatar Chris Blij schreef:

    Wat de toekomst brengen mogen, mijn geleid des Heren hand. Lied 913 uit het liedboek.

  2. Avatar Marijke Meesters schreef:

    Sounds like Reign ( Give me Jesus)

Deel dit verhaal:
Sandra Gaakeer

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
22 mei 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief